post

Een keertje uit de schijnwerpers: deze beroemdheden gingen floaten 

Auteur
Gerlanda Drent

Floaten werkt (geest)verjongend, het maakt je gezond en het zorgt voor een verhoogde creativiteit. Geen verrassing dus, dat vele celebs en professionele atleten het floaten ontdekt hebben. Als ultieme ontspanning, creatieve boost of een “Ik ben even niet beschikbaar voor een interview”-momentje. En als je leven zich grotendeels in de schijnwerpers afspeelt, is het heerlijk om rond te dobberen in de floatcabine. Een plek zonder geluid, licht en andere prikkels. Tijdens het floaten voel je je, ook als je niet in Beverly Hills woont, on top of the world! Onder andere deze beroemdheden gingen je voor. 

John Lennon

Deze beroemde ex-Beatle, vredespionier en sing & songwriter ontdekte het floaten in 1979. Het hielp hem om van zijn jarenlange heroïneverslaving af te komen. Vlak voor zijn vroegtijdige dood, gaf John Lennon aan dat hij zich dankzij het floaten beter voelde dan ooit tevoren. Hij vergeleek het gevoel met high worden: maar dan zonder de schadelijke effecten van drugs of drank. 

Carl Lewis

Carl Lewis is misschien wel de bekendste atleet in de geschiedenis. Zou zijn succes misschien een klein beetje te danken kunnen zijn aan het floaten? Om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in Seoul, gebruikte hij uitgebreide visualisatietechnieken als hij in de floattank lag. Zijn prestaties leverden hem een gouden medaille op.

Jeff Bridges

Acteur, filmproducent, countryzanger en gitarist: Jeff Bridges is het allemaal. Hij mediteert dagelijks en was een goede vriend van de inmiddels overleden Dr John C. Lilly, de uitvinder van de sensorische deprivatietank. Lilly gebruikt Bridges als een van de eerste proefpersonen voor zijn experimenten met floattanks in de jaren 70, wat Jeff Bridges tot een ‘float pionier’ maakt. Hij zegt hierover.

“Het is waar dat als je niet meer naar buiten kunt kijken je blik vanzelf naar binnen wordt gericht.” 

Elle Macpherson

Het Australische topmodel Elle Macpherson heeft tijdens haar hele modellencarrière gefloat. Niet alleen voor de ontspanning, maar ook voor de natuurlijke huidverzorging, vanwege de hoge concentratie magnesiumzouten in het floatwater. Hoe dat precies zit, lees je hier. Nu weten we dus waar ze haar perzikhuidje – dat jarenlang werd ingezet voor allerlei cosmeticacampagnes –  aan te danken heeft.

Homer en Lisa Simpson

Tijdens een inmiddels beroemde aflevering van de Simpsons, overtuigt de slimme Lisa haar vader Homer Simpson om een bezoek te brengen aan een floatcentrum. Lisa heeft het helemaal gehad met haar aartsluie vader, die ook nog eens een cultuurbarbaar is. Tijdens het floaten is ze in staat om zijn bewustzijn binnen te dringen. Ineens ziet ze de wereld ineens door de ogen van Homer: hij gaat iedere week met haar naar ballet, iets waar hij een uitgesproken hekel aan heeft, omdat hij zoveel van haar houdt. En wat blijkt: de floatsessie is ook heel bevorderd voor het empathisch vermogen van Lisa! Zo zie je maar, floaten kan ook heel goed zijn voor je band met anderen

Nog veel meer beroemdheden

Andere beroemde floaters zijn Shaquille O’Neal, Jim Carrey, Russell Brand, Kris Kristofferson, Susan Sarandon en Neil Young. Om er maar een paar te noemen. Het verschil tussen hen en ons? Zij kunnen het zich veroorloven om een privé floatcabine in hun villa te laten inbouwen. Maar wij kunnen naar een wellnesscentrum toe zonder achtervolgd te worden door paparazzi. En wie weet wat de toekomst brengt! Nu eerst maar eens genieten van de weldadige effecten van floaten.

Direct jouw floatsessie reserveren? Klik hier.