BLOG

Ontmoet je persoonlijke masseuse; de Shakti Mat

Auteur
Gerlanda

LOFF-Assen heeft een geweldig nieuw product in de collectie, dat we graag aan jullie willen voorstellen: de Shakti Mat. Ideaal voor optimale ontspanning, herstel en conditionering van je spieren voor een sportprestatie. Met slecht 20 minuutjes op de Shakti Mat kun je een toestand van totale ontspanning bereiken. Ook ideaal om te gebruiken bij yoga, meditatie of sport.

Van spijkerbedje tot moderne acupressuurmat

De Shakti Mat is een moderne acupressuurmat. Iedere mat heeft zo’n 6,000 drukpunten, een soort uitsteekseltjes, die zorgen voor een intens acupressuur effect. Acupressuur werkt volgens hetzelfde principe als acupunctuur, met het verschil dat er geen naaldjes in de huid worden gestoken.

Acupressuur werd zo’n 7000 jaar geleden in China uitgevonden en ongeveer 2000 jaar geleden deden de eerste acupressuurmatjes, beter bekend als spijkerbedden, hun intrede in India. Deze werden door yogi’s gebruikt, als hulpmiddel om in een diepe meditatieve toestand te komen. De Shakti Mat is eigenlijk een moderne variant van het spijkerbed. De vele drukpunten op het matje helpen je om diep te ontspannen en tal van lichamelijke klachten te verminderen.De Shakti mat zorgt voor:

 • een gezonde, diepe nachtrust
 • losmaken van vermoeide, stijve spieren
 • verminderen van hoofdpijn
 • herstel van de spieren na letsel en sporten
 • algemeen wellness-effect voor lichaam en geest
 • helpt tegen pijn in de voeten, nek en schouders, rug en benen
 • diepe ontspanning, wanneer en waar je maar wilt

Bestel Shakti mat in onze webshop!

Hoe werkt de Shakti mat?

Bepaalde plekken op onze huid ‘corresponderen’ met bepaalde organen. Dat heet ‘neurale-integratie’. De zenuwbanen (neuronen) van onze huid en organen komen samen in het ruggenmerg, op weg naar de hersenen. Op het moment dat deze via het ruggenmerg omhooglopen, worden ‘boodschappen’ die de zenuwcellen tussen deze neuronen uitzenden, steeds interactiever. Op het moment dat ze bij de hersenen zijn aangekomen, is er een samenhangend ‘informatiepakket’ ontstaan over de toestand waarin ons lichaam zich op dat moment bevindt.

Als je dus bepaalde plekken op de huid gaat stimuleren door middel van naalden of drukpunten, kun je een zwak of verstoord signaal van een orgaan daarmee versterken. De gestimuleerde ‘zenuwpaden’ kunnen nu gemakkelijker signalen van een ziekte of energetische storing van een bepaalde plek in het lichaam naar het brein transporteren, zodat de zelf-genezende werking van het lichaam wordt gestimuleerd. Dit lijkt een ingewikkeld verhaal, maar het komt erop neer, dat tijdens het liggen op een Shakti Mat alle zenuwbanen van het lichaam die met de mat in aanraking komen, worden gestimuleerd.

Hoe kun je de Shakti mat het beste gebruiken?

 • De Shakti mat is te gebruiken bij allerlei lichamelijk klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, een stijve nek of stijve, vermoeide spieren.
 • Voor totale ontspanning kun je iedere dag 20 minuten op je Shakti Mat gaan liggen, het liefst voor het slapengaan. Uit verschillende onderzoeken in Europa en de VS is gebleken, dat het regelmatig liggen op een Shakti Mat ook nog eens je slaap verbetert.
 • Als je direct na het opstaan 5 minuten met blote voeten of met sokken aan op het matje gaat staan, krijg je meteen een energie boost, waar je de hele dag baat bij zult hebben.
 • De Shakti Mat is heel geschikt voor sport & fitness. Als je de mat 2 tot 3 minuten gebruikt voordat je gaat sporten, worden je spieren en zenuwstelsel optimaal gestimuleerd voor een sportprestatie
 • Na het sporten kun je er 20 minuten op gaan liggen, voor ontspanning, optimaal herstel en een verhoogde bloedtoevoer naar de spieren. De Shakti Mat kan ook worden ingezet tijdens bepaalde oefeningen (balans, kracht, stimulatie).
 • Ook voor yoga en meditatiebeoefenaars is de Shakti Mat ideaal. Je kunt erop gaan zitten, staan of liggen, als extra ondersteuning voor je yoga- of meditatieoefeningen.

 Shakti Mat voor iedereen

Omdat de ene mens wat gevoeliger is dan de andere, zijn Shakti Matten er in drie verschillende varianten:

De Shakti Mat Light; voor gevoelige of oudere mensen, en als je behoefte hebt aan een iets minder intensieve werking.

De Shakti Mat Original; dit is de standaard variant, die geschikt is voor 90% van alle gebruikers

De Shakti Mat Advanced, voor ervaren Shakti Mat gebruikers, sporters, yogabeoefenaars en degenen, die net een stapje verder willen gaan.

Als je een Shakti Mat aanschaft, ondersteun je ook nog eens het goed doel: Shakti Matten worden gemaakt in een workshop in Varanasi, India. De vrouwen die de Shakti Matten met de hand maken, krijgen daarvoor een eerlijk salaris, redelijke werktijden, maaltijden, vakantiegeld en een veilige en positieve werkomgeving. Daarnaast hebben ze recht op gratis medische verzorging voor henzelf en hun families. Shakti Matten worden gemaakt van 100% biologische katoen. De biologische verfstoffen waarmee de matjes worden geverfd, zorgen voor mooie, rijke kleuren en de acupressuurpunten worden gemaakt van gifvrij, recyclebaar ABS-plastic (hetzelfde materiaal als waar legoblokjes van worden gemaakt). Een mooi en effectief product, waar we helemaal achter staan!

Meer weten over de Shakti Mat en hoe je deze kunt gebruiken? Kom bij ons langs voor meer informatie