HAMAM

Hamam: Word verliefd op dit Arabische reinigingsritueel

Voor een hamambehandeling ga je naar
Auteur
House of LOFF (Assen)

Hamambehandeling 

Bij een hamambehandeling onderga je een ontspannend reinigingsritueel, bestaande uit warmte, scrubzout, zeep en massage. De hamam vindt haar oorsprong in het Oosten, waar ‘hamam’ letterlijk ‘verspreider van warmte’ betekent. De term ‘hamma’ staat voor ‘warmwaterbron’. 

Sommige mensen beschouwen de hamam als een wondermiddel voor het lichaam. Het is supergoed voor je huid, verzacht (spier)pijn en verbetert je ademhaling. Dat is zalig voor mensen met astma of andere luchtwegklachten. Tot slot, en misschien is dit wel het allerbelangrijkste: je komt helemaal tot rust.

Geef een massage cadeau

Stap 1

Stap in het stoombad of onder de regendouche

Stap 2

Onderga een zijdezachte scrub behandeling

Stap 3

Krijg een opgieting met warm water

Stap 4

Ontvang een traditionele hamam massage

Stap 5

Optioneel: ga naar de sauna of floatroom

Stap 6

Geniet van een kopje thee met een lekkernij

Over de hamam massage

Na de opgieting met warm water, wordt de traditionele zeepzak tevoorschijn getoverd. Deze zak bevat speciale zeep die een grote hoeveelheid zeepbellen afgeeft. De Tellak (hamam-masseuse) knijpt de zak uit, zodat je lichaam in een wolk van schuim gehuld wordt. Daarna krijg je een goddelijke zeepmassage waarmee je volledig gereinigd wordt.

Reserveer jouw hamam behandeling

Trakteer (jezelf) op een hamam-arrangement

Maak jouw wellness-ervaring compleet door je hamam sessie uit te breiden met een high tea, floatsessie of een saunabezoekje. You’ll loff it!

Ga je samen met vriend(in)nen ontspannen? Dan is het voordeliger om te kiezen voor een privé-arrangement, met toegang tot de sauna én massages.

Bekijk al onze arrangementen