Blog

De mannenhuid: een beetje verzorging is echt geen overbodige luxe

Auteur
Gerlanda

De dagen dat mannenverzorging zich beperkte tot een stuk zeep plus een pittige aftershave (auw!!) zijn allang verleden tijd. De moderne man wil er ook graag fris en verzorgd uitzien. Daarom geven we onze mannelijke lezers in dit blog een graag paar slimme, snelle tips, waarmee de mannenhuid in optimale conditie blijft.

Verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke huid

Onze huid is bij verre weg het grootste orgaan van ons lichaam. Ze beschermt onze andere organen, reguleert de lichaamstemperatuur, helpt ons om vitamine D aan te maken en heeft nog tal van andere belangrijke functies voor de algehele gezondheid.

De mannenhuid verschilt eigenlijk niet eens zoveel van de vrouwelijke huid, afgezien van het feit dat mannelijke huid wat dikker, stugger en vetter is. Dat komt doordat deze meer en grotere talgklieren bevat, die sterk worden beïnvloed door mannelijke hormonen, zoals testosteron. Omdat veel mannen er een hekel aan hebben als hun huid glimt, wassen sommigen hun gezicht meerdere keren per dag. Maar als je dit met een agressieve zeep doet, loop je het risico dat je de natuurlijke beschermlaag van de huid aantast, wat nog meer talgproductie (en dus nog meer glans-effect) veroorzaakt.

Daarnaast wordt de mannelijke huid vaak op dagelijkse basis geïrriteerd door een scheerbeurt, waar ook weer scheerzeep of scheerschuim aan te pas komt. Al dat wassen en scheren maakt de huid van mannen extra gevoelig en vatbaar voor huidaandoeningen zoals acne, extreem droge huid, donkere vlekken en ingegroeide baard- en snorharen.

Boek een verzorging voor mannen

Dagelijkse huidverzorging is een must

Met deze feitjes in ons achterhoofd, volgen hieronder een paar redenen waarom het echt geen overbodige luxe is voor mannen, om een beetje aandacht aan de verzorging van hun huid te besteden. De Absolution serie, waarvan de meeste producten van 99% biologische oorsprong zijn, heeft een aantal uitstekende no-nonsens producten, waarmee je je huid met een paar minuutjes per dag in optimale conditie kunt houden.

la nooit een goede reiniging over. Dit doe je door je huid twee keer per dag op milde wijze te ontdoen van vuil en gifstoffen, om te voorkomen dat je poriën verstopt raken, zonder de natuurlijke oliën en het vochtgehalte van de huid te verwijderen. Bij voorbeeld met Le Nettoyant Pureté: een perfecte reinigingsgel, die de huid in combinatie met water diep reinigt, zonder deze uit te drogen.

Voor degenen die liever een ‘echt’ stuk zeep in handen willen hebben, zijn Le Savon Noir en Le Savon Blanc een prima alternatief. De eerste variant is voor de iets vettere huid, en Le Savon Blanc is ideaal voor een droge, gevoelige huid. Je kunt er zowel je gezicht als je lichaam mee wassen. In tegenstelling tot ‘gewone’ zeep, drogen deze zepen je huid niet uit, maar houden de natuurlijke beschermlaag intact.
Om de huid nog een extra handje te helpen en voor mannen die last hebben van oneffenheden, is een wekelijkse scrubbeurt een goed plan. La Crème Gommante is een milde scrub voor gezicht en hals. Deze verwijdert dode huidcellen, verzacht en stimuleert. Ook uitstekend voor mannen die veel last hebben van ingegroeide gezichtsharen.

Normaal scheren kan de textuur van de huid ruw maken en voor donkere vlekken zorgen. Gebruik daarom een milde, liefst natuurlijke scheerzeep of scheercrème en vermijd alcoholhoudende producten. Gebruik na het scheren i.p.v. een agressieve aftershave liever een kalmerende lotion, zoals La Cure Peau Nette of de frisse La Brume Systémique, een super-easy gezichtsspray. Ook ideaal om je gezicht gedurende een lange werkdag te voorzien van een snelle oppepper. Een scheerbeurt altijd afsluiten met een dagcrème, om de geïrriteerde gezichtshuid extra te beschermen en te kalmeren.

Bescherm je huid iedere dag met een dagcrème. Ook voor mannen is het belangrijk om de huid dagelijks tegen weer en wind te beschermen. Dit is niet alleen aan te raden tegen huidveroudering; het is geen geheim, dat te veel Uv-straling huidkanker kan veroorzaken, bij zowel mannen als vrouwen. Dit geldt in het bijzonder voor mannen, die door hun werk veel tijd buiten doorbrengen. La Crème de l’Homme, een biologische gezichtsverzorging voor mannen, met Baobab, hennep en ginseng, is een echte topper onder de mannenverzorgingsproductenDeze no-nonsense crème van 99% natuurlijke en 61% biologische oorsprong, werd in 2010 door l’Observatoire des Cosmétiques bekroond tot nr. 1 van de beste gezichtscrèmes voor mannen.

Voor heren die veel met hun handen werken, is het daarnaast belangrijk huid van de handen extra te beschermen. Le Soin des mains is een biologische, extra geconcentreerde handverzorging, die een ruwe huid, kloven en barstjes in de handen herstelt en beschermt. Perfect door handen die beschadigd zijn door kou, zon, en werken met chemische middelen, zoals verf en olieproducten.

Na een avondje stappen

Beetje laat geworden? Doe je huid een plezier met een oppeppertje. Ook bij de heren kan een nachtje doorzakken of een drukke werkweek sporen in het gezicht achterlaten. Niemand kijkt graag in de spiegel om daar een stel gezwollen ogen, een vlekkerige huid en donkere kringen te zien.
Om deze ongewenste effecten snel en effectief weg te werken, kun je ervoor kiezen op je huid een snelle oppepper te geven met het simpele tien-minuten masker Le Soin Purifiant. Dit is een biologisch reinigend gezichtsmasker, dat je huid een echte work-out geeft. Het verkleint de poriën en geeft je gezicht weer een frisse look. Om wallen weg te werken, is de beste oplossing om een verzorgende en verfrissende gel op en rondom de oogleden te kloppen, zoals het anti-aging oog concentraat Le Soin Regard. Deze gel heeft maar liefst vier werkingen: het versterkt, herstelt, maakt glad en geeft een heldere blik. Weg wallen en kringen!

Dus heren, waar wachten jullie op? Het zou een goed voornemen zijn om in het nieuwe jaar eens een beetje extra aandacht te besteden aan jullie grootste orgaan. Ga daarom nu aan de slag, op weg naar een gezondere en frissere huid!

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid