Sauna

Vandaag doe ik eens heel veel niks

Reserveer sauna

Sweat the stress away

Volledig verzorgd dagje sauna

Geniet alleen, samen of met een groep

Over onze saunaruimtes

In welk type sauna zie je jezelf al helemaal relaxen? Bij LOFF hebben we veelzijdige saunaruimtes: van een stoomsauna tot infrarood sauna en van een droge sauna tot een traditionele Finse sauna. En ook aan de afkoeling hebben we natuurlijk gedacht met een unieke sneeuwdouche. In plaats van een dompelbad te nemen, kun je je jezelf insmeren met verse sneeuw. Dat maak je niet vaak mee! Daarnaast hebben we een azuurblauw zwembad met heerlijke ligbedden om bij weg te dromen. Op de pagina over onze sauna staat onze saunaruimte uitgebreid beschreven.

Verschil tussen een droge sauna en een stoomsauna

In de meeste saunacomplexen zie je zowel droge sauna’s als stoomcabines. Beide sauna’s hebben gezondheidsvoordelen voor je lichaam en geest. Ze verhogen je immuunsysteem, dragen bij aan gewichtsverlies en ontgiften je lichaam.

Droge sauna

In een droge sauna is weinig vocht, de luchtvochtigheid is 15% of minder. Hierdoor loopt de temperatuur op tot 90 ℃ en begint je lichaam flink te zweten. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kun je water opgieten. De saunawarmte blijft gelijk, alleen voelt de lucht na de opgieting warmer aan. Een droge saunasessie draagt onder andere bij aan de gezondheid van je haar, huid en bloedvaten. Verder slapen de meeste mensen na een saunabezoek aan de droge sauna als een roos. 

Stoomsauna

In stoomsauna’s is juist ontzettend veel vocht, meestal is de luchtvochtigheid 100%. De temperatuur in zo’n cabine ligt rond de 45 ℃ tot 50 ℃. De grote hoeveelheid vocht geeft een ontspannen gevoel, opent de poriën en maakt het makkelijker om door je neus te ademen. Een natte saunasessie is onder andere goed voor je luchtwegen, ademhaling en de conditie van je hart- en bloedvaten. 

Top 10 gezondheidsvoordelen van de sauna

Een bezoekje aan de sauna is niet allene heel ontspannen, maar ook nog eens supergoed voor je. De warmte en de rust geven gezondheidsvoordelen waar je in het dagelijks leven veel aan hebt. Dit zijn 10 populaire voordelen van een dagje sauna:

 1. Naar de sauna gaan is ontspannend
 2. Infrarood-sauna’s verminderen spierpijn en gewrichtspijn
 3. Een saunasessie helpt om stress te verminderen
 4. De sauna is een natuurlijke detox voor je lichaam
 5. Saunawarmte verwijdt de bloedvaten en verlaagt de bloeddruk
 6. In 20 minuten sauna verbrand je gemiddeld 400 calorieën 
 7. Na een saunabezoek slaap je als een roos 
 8. De sauna helpt om griep en verkoudheid te voorkomen
 9. Het is gezellig om samen naar de sauna te gaan
 10. Een saunasessie is echt even een momentje voor jezelf

Genoeg reden om jouw saunabezoek te reserveren, dus! Ben je benieuwd hoe deze gezondheidsvoordelen precies werken? In deze blog lees je er meer over.

Bereid je voor met de sauna-etiquette

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: wil je naakt of met badkleding gaan? In principe bezoek je de sauna naakt, maar er zijn speciale badkledingdagen. Bij LOFF wordt elke dag badkleding gedragen. 

Verder is het belangrijk om een badjas, slippers en handdoeken mee te nemen. Je draagt de badjas als je in het complex rondloopt of als je plaatsneemt in het restaurant. De handdoek en slippers geruik je voor persoonlijke hygiëne (en om niet uit te glijden!)

Tot slot houdt de sauna-etiquette in dat je stil bent in de saunaruimte. Vaak zijn er wel andere plekjes waar je met elkaar kunt kletsen. Bij LOFF hebben we bijvoorbeeld een gezellige zitruimte met open haard. Houd in elk geval een beetje rekening met elkaar, zodat iedereen lekker van de rust kan genieten!

Gelukkig hoef je je bij LOFF niet zoveel zorgen te maken over andere mensen. Ons saunacomplex met zwembad is namelijk kleinschalig en gemoedelijk, een oase van rust. Wil je een dagje sauna combineren met een massage of floaten? Kies dan voor een van onze arrangementen.

 • Is de sauna goed voor je?

  Ja! Tijdens een dagje sauna kom je niet alleen mentaal, maar ook fysiek helemaal tot rust. De warmte in de sauna zorgt ervoor dat je endorfine, een geluksstofje, aanmaakt. Ook is een dagje sauna goed voor je hart, huid, doorbloeding en weerstand.

 • Wat doet een sauna met je lichaam?

  Een sauna verhoogt je weerstand, verzacht en ontspant vermoeide spieren, zorgt voor ontspanning, verbetert de doorbloeding, stimuleert de werking van je hart en verhoogt de stofwisseling.

 • Wat heb je nodig als je naar de sauna gaat?

  Tijdens een bezoek aan de sauna liggen handdoeken, badjassen en badslippers voor je klaar. Mocht je gebruik willen maken van badkleding, dan kun je dit zelf meenemen. In de openbare sauna bij LOFF boutique wellness is badkleding verplicht.

 • Hoe lang mag je in een sauna zitten?

  Maximaal 15 minuten. De tijd kun je bijhouden aan de hand van de zandlopertjes aan de muur. Je kunt de sauna natuurlijk altijd eerder verlaten, als warmte niet meer fijn aanvoelt. Luister hierbij goed naar je lichaam.

 • Hoe doe je een rondje sauna?

  Bij House of LOFF begin je het saunarondje door te douchen. Hierna kun je genieten van een warm voetenbadje, gevolgd door een sauna naar keuze. Na maximaal 15 minuten in de sauna kun je lekker afkoelen in de buitenlucht of met een koude douche of stortbad. De sneeuwdouche is ook nog een optie! Nadat je bent afgekoeld en even rust hebt genomen, ben je klaar voor een nieuwe ronde. 

 • Moet je kleren aan in de sauna?

  In de openbare sauna bij LOFF Boutique Wellness is badkleding verplicht. 

 • Hoeveel kost een saunabezoek?

  Bij LOFF Wellness kost een saunabezoek na je behandeling €17.50. Het saunabezoek kan ook onderdeel zijn van een arrangement. Die kosten verschillen per arrangement.

 • Hoe warm is een sauna?

  Bij LOFF hebben wij verschillende sauna’s, met verschillende temperaturen. De temperaturen variëren van 45 tot 90 graden Celsius. De temperatuur is dus afhankelijk van het soort sauna.

 • Is een sauna goed tegen stress?

  De sauna helpt je om geestelijk tot rust te komen. Ook maakt je lichaam door de warmte endorfine aan. Endorfine is een geluksstofje, waardoor pijn en stress worden onderdrukt en er meer plaats is voor een gelukkig gevoel.

 • Kan ik naar de sauna als ik zwanger ben?

  Indien je een gezonde zwangerschap hebt, wel. Bij twijfel raden we aan om contact op te nemen met je verloskundige.

  Er zijn enkele faciliteiten die niet toegankelijk zijn voor zwangeren, waaronder de infraroodsauna. Dit in verband met de diepgaande, intensieve werking. En om af te koelen kun je het beste gebruikmaken van een koude douche.

 • Betaal ik ook verzendkosten?

  Nee, bij onze webshop kan je het product gratis laten bezorgen. De kosten voor retour vergoeden we niet. Gelukkig is er weinig reden om jouw pakje terug te sturen!

door Wendy

Prachtig pand, heerlijke massage, fijne sauna's en minstens zo belangrijk; heel aardig en kundig personeel!

door Leonie

Hele fijne behandeling gehad , lief personeel. Voelde me hier erg op mijn gemak. Mooie locatie en erg leuke inrichting