I've got 99 problems, but I'm gonna float and solve about 73 of them

Voordelen van floaten

Reserveer floatsessie

Floaten is véél meer dan ontspanning

Dat floaten zalig is, wist je waarschijnlijk al. Gewichtloos ronddobberen in een warm bad zonder prikkels van buitenaf is echt superfijn. Maar wist je dat floaten nog veel meer voordelen heeft? Het kan namelijk heel goed zijn voor je fysieke en mentale gezondheid. Op deze pagina hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet. Waarschuwing: na het lezen van dit artikel wil je waarschijnlijk direct een plekje reserveren! 

Geef floaten cadeau

Alle voordelen van floaten op een rij

Floaten heeft dus voordelen voor je lichaam en voor je geest. Hoewel je tijdens het floaten rondzweeft, is de theorie achter floaten alles behalve zweverig. De gezondheidsvoordelen zijn namelijk wetenschappelijk bewezen.

Gewoontes afleren

Floaten maakt het makkelijker om met je bad habits te breken.

Gemakkelijker mediteren

Tijdens het floaten kom je in een meditatieve staat terecht.

Floaten maakt je creatiever

In een prikkelloze omgeving ontstaan de beste ideeën.

Sneller spierherstel

Sport hard, relax hard. Floaten helpt je spieren herstellen.

Ontspanning

Floaten is jouw welverdiende ontspanning in een drukke week.

Bloeddrukverlagend

Regelmatig floaten kan je bloeddruk verlagen.

Beter slapen

Na een uurtje floaten voel je je uitgeruster én slaap je beter.

Minder spanningshoofdpijn

Tijdens het floaten maak je jouw hoofd echt even leeg.

Ideale selfcare

Even dat momentje voor jezelf, zonder gezeur van anderen.

Positiviteit

Floaten maakt je een blijer en positiever mens.

Wanneer merk je effect?

Na het lezen van deze samenvattingen vraag je je vast af hoe dat precies kan. Wil je meer weten over een of meerdere voordelen van floaten? Lees dan hieronder verder.

1. Floaten maakt het makkelijker om gewoonten af te leren

Misschien baal je ervan dat je rookt, of werk je iedere dag een zak chips naar binnen, ook al weet je dat het slecht voor je is. We don’t judge! Het is alleen wel goed om te weten dat floaten kan helpen om ingesleten gewoontes af te leren. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat floaten voor een betere verbinding tussen het bewustzijn en het lichaam zorgt. En dat helpt je dan weer om bewustere keuzes te maken. Je lijf zal je er dankbaar voor zijn!

2. Floaten helpt je met mediteren

Dat mediteren goed voor je is, weet je natuurlijk allang. Maar misschien schrikt het vele oefenen dat bij mediteren hoort, je wel af. Gelukkig kan floaten jou op een natuurlijke manier laten mediteren! Veel mensen die regelmatig floaten, bereiken zonder moeite en soms zelfs onbewust, een zogenaamde ‘meditatieve toestand’. Je hoeft hiervoor geen bepaalde mantra te beheersen, jezelf in onmogelijke posities te buigen of proberen om je optimaal te focussen. In plaats daarvan lig je rustig te drijven. Zo simpel kan het zijn

3. Floaten helpt tegen spanningshoofdpijn

Heb je last van een vastzittende nek, gespannen schouders en spanningshoofdpijn? Zak lekker achterover in een floatbad en laat alle stress van je afglijden. Volgens recente wetenschappelijke studies kan floaten gezien worden als een langdurige en veelzijdige behandeling voor dit soort klachten.

4. Floaten helpt je om beter te slapen

Het is aangetoond dat floaten de slaapkwaliteit verbetert. Met een uur floaten per week zal je al merken dat je beter gaat slapen. Nog beter is het om twee keer per week een uur te dobberen. Een kleine moeite, als daarmee een einde aan ‘plafonddiensten’ en woelen komt. En wie wil er nu niet lekker uitgerust voor de dag komen?

5. Floaten verlaagt je bloeddruk

Een lage bloeddruk is positief voor de lange termijn, want het vermindert de kans op beroertes en hartaanvallen. Dat geldt voor mensen van alle leeftijden, zelfs als hun bloeddrukwaarden al normaal zijn. Een verlaging van de bloeddruk is dus ook goed voor jonge, fitte mensen. Floaten is een van de simpelste en leukste manieren om een lagere bloeddruk te bereiken

6. Floaten zorgt voor ontspanning

Stress maakt het leven onnodig moeilijk en zwaar. Je kunt veel beter drijvend happy zijn dan thuis zitten te piekeren! Stressverlaging is dan ook een van de belangrijkste voordelen van floating. Maar hoe zit dat?

Verschillende onderzoeken laten zien dat floaten een effectieve en toegankelijke manier is om stress te verminderen. Na het floaten waren de mensen uit de studies in een betere, minder gestreste stemming! Daarnaast bleken deze mensen op termijn lagere cortisolwaarden (het stresshormoon) en een lagere bloeddruk.

7. Floaten herstelt je spierherstel

Sport je veel of heb je om andere redenen last van je spieren en gewrichten? Een floatsessie doet wonderen! Floaten verlaagt het melkzuur in de spieren en vermindert spierpijn. Dat betekent dat je sneller deel kunt nemen aan de dingen die je leuk vindt, of het nu sporten of iets anders is. Het magnesium uit het water in de floatbaden zou je sportprestaties zelfs kunnen verhogen

8. Floaten verhoogt je creativiteit

Een verrassend, maar bewezen voordeel: floaten stimuleert je vermogen om creatief te denken en problemen op te lossen. Daarnaast verhoogt floaten je energieniveau. Dus of je nu je artistieke talenten wilt uitbreiden of gewoon beter wilt presteren op je werk, met een floatsessie drijf je vanzelf in de goede richting

9. Floaten is de ideale selfcare

Houd van jezelf, niet alleen in woorden maar ook in daden! Als je floaten aan je to-dolijst toevoegt, kun je de dagelijkse spanningen van het leven beter aan. Veel mensen geven zoveel energie weg – aan vrienden, familie of op het werk – dat ze zichzelf uit het oog verliezen. Onthoud dat het enorm belangrijk is om af en toe een momentje voor jezelf te pakken! Om even lekker bij te tanken. Met een uurtje floaten kun jij je batterij weer helemaal opladen en treed je de wereld weer met hernieuwde energie tegemoet.

10. Floaten maakt je positiever

Hoewel het nog niet is bewezen, helpt floaten je om relaties met anderen te verbeteren. Dat komt doordat floaten een positieve invloed heeft op hoe jij met anderen omgaat. En dat heeft dan weer alles te maken met de voordelen van stressvermindering, een gevoel van welzijn en een verhoogd bewustzijn. Al deze dingen maken interacties met je omgeving makkelijker. Ook geven veel floaters aan dat ze zich beter in anderen kunnen verplaatsen. Misschien is floaten wel een wondermiddel voor meer wereldvrede… Een mooie gedachte, nietwaar?

| Reserveer jouw floatsessie en ervaar de voordelen zelf

Wetenschappelijk bewezen voordelen voor sporters

Sporten kan erg belastend voor je lichaam zijn. Naast de gebruikelijke spierpijn, stijfheid en vermoeidheid, moet je voldoende hersteltijd nemen. Het is dan ook goed om regelmatig te floaten. En niet alleen omdat wij het zeggen, maar omdat wetenschappelijke onderzoeken aan de Stanford University en het Medical College of Ohio dit uitwijzen. Floaten bij intensieve training zorgt voor: 

  • Minder vermoeidheid
  • Sneller herstel van het lichaam na intensieve belasting
  • Minder spierpijn en stijfheid
  • Minder blessuregevoeligheid
  • Sneller herstel van blessures
  • Verbetert de mentale focus

Goede focus verbetert de sportprestaties

Floaten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. En als sporter weet je hoe belangrijk je mentale staat is. Je moet in een korte tijd en onder hoge druk presteren. Hoe draagt floaten hieraan bij?

Door veel te sporten, hoopt het melkzuur zich op in je lichaam. Hierdoor wordt het moeilijker om je te concentreren. Doordat floaten de afbraak van melkzuur stimuleert, wordt het makkelijker om je te concentreren en je lichaam onder controle te houden. Daarbij is de floatcabine prikkelarm. Je gunt je hersenen dus echt even rust.

Hoe vaak moeten sporters floaten? 

Voor de beste resultaten moet je een keer per week floaten in de 6 tot 8 weken voor een wedstrijd. Die cijfers komen uit het onderzoek van de Stanford University. Natuurlijk hoef je geen topsporter te zijn om van de voordelen van het sport-floaten te genieten. Ook recreatieve sporters zoals hardlopers, wielrenners en fitness fanaten profiteren van een wekelijkse floatsessie. Gewoon een tijdje uitproberen, je zal het effect gaan merken!

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid

Reserveer jouw floatsessie

Wanneer merk je de voordelen van floaten?

Al na de eerste floatsessie merk je dat je rustiger bent geworden. Je lichaam voelt ontspannen en je hebt een helderen geest. Zijn al je klachten spontaan opgelost in het water? (Nog) niet, want je moet oefenen met floaten zodat je je er helemaal aan over kunt geven. Daarnaast heeft je lichaam telkens een nieuwe magnesium boost nodig om de voordelen van floaten op de lange termijn te ervaren. Vergelijk het met sporten: hoe vaker je het doet, hoe meer effect het heeft. En dat heerlijke gevoel nadat je even lekker hebt gesport? Dat krijg je ook na een floatsessie, zelfs de eerste keer. 

Zo vaak moet je floaten

Heb je nog nooit gefloat? Dan raden we aan om eerst drie keer te komen, zoals je leert om in de ontspanning te komen. We hebben een leuk kennismakingsaanbod zodat je met korting kunt komen floaten. Dit kun je trouwens ook combineren met andere behandelingen, zodat je er echt even een momentje voor jezelf van makt. 


Blijkt floating helemaal jouw ding te zijn? Of ben je nu al een floatkoning(in) en wil je maar wat graag onze floating rooms ontdekken? Dan kun je zo vaak komen als je wilt. Om het meeste uit jouw floatsessie te halen, raden we aan om elke twee weken te komen floaten. Speciaal voor frequent floaters hebben we de strippenkaart

Je verlaat de floatroom happy

Tijdens de floatsessie komt endorfine vrij, beter bekend als het gelukshormoon. Dat gaat gepaard met een gevoel van welzijn en euforie. De effecten zullen nog even aanhouden, dus na een floatsessie ben je extra goed gewapend tegen die stapel werk of dat drukke gezinsleven…

Bekijk hoe een floatsessie gaat
door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid