Veelgestelde vragen

 • Wat moet ik doen als er iets mis is met het product?

  Als je product niet compleet of kapot is, mag je een mailtje sturen naar klantenservice@loff-wellness.nl. Vermeld hierbij je bestelnummer, de omschrijving van het probleem en een foto van het product. Dan helpen wij je met een oplossing!

 • Wat zijn de retourvoorwaarden?

  Je hebt 30 dagen de tijd om jouw pakketje terug te sturen. Zorg er wel voor dat het product onbeschadigd, ongeopend en in de originele verpakking zit. De retourkosten zijn voor eigen rekening. Hoeveel dat is, hangt af van de grootte van je pakket. Tip: bewaar je retourbewijs totdat je zeker weet dat je retour is gelukt.

 • Hoe lang duurt het voordat ik mijn product ontvang?

  Jouw product ontvang je binnen 1 tot 3 werkdagen via PostNL. Je krijgt een track-and-trace code zodat je precies ziet wanneer jij je pakketje krijgt.

 • Betaal ik ook verzendkosten?

  Nee, bij onze webshop kan je het product gratis bestellen en laten verzorgen. De kosten voor retour vergoeden we niet. Gelukkig is er weinig reden om jouw pakje terug te sturen!

 • Hoe werkt de betaling?

  Je hebt de keuze uit iDeal, vooraf overmaken, creditcard of betaal achteraf met AfterPay. Kies de betaalmethode die bij jou past!

 • Mogen kinderen een floatsessie doen?

  Ja, mits het kind 14 jaar of ouder is. We geven kinderen eerst een uitgebreide uitleg, voordat ze aan hun floatsessie beginnen.

 • Kun je samen in één floatcabine een floatsessie boeken?

  Nee, dat is niet mogelijk. Als je samen in één cabine float, staat dat de ontspanning in de weg. Voornamelijk omdat je dan prikkels krijgt. Indien je samen wilt komen, kun je beiden op hetzelfde tijdstip een floatsessie boeken en na afloop ervaringen uitwisselen.

 • Ik ben nogal claustrofobisch. Is het dan wel iets voor mij?

  Dat verschilt per persoon en per floatcentrum. Wij hebben ervoor gekozen om een floatroom te maken in plaats van een floattank. In de room kun je staan en de deur kan op een kier of zelfs helemaal open. Ook kun je een lampje aanzetten. Daardoor heb je minder snel last van claustrofobie.

 • Mag je een floaten tijdens de menstruatie?

  Nee, dit is uit hygiënische overwegingen niet toegestaan.

 • Mag je floaten als je zwanger bent?

  Jazeker. Wat is er heerlijker dan even gewichtloos te zijn en de zware last van je buik niet te voelen? Raadpleeg van tevoren wel even je arts of verloskundige.

 • Moet je kunnen zwemmen om te floaten?

  Nee, je hoeft niet te kunnen zwemmen. De hoeveelheid zout zorgt ervoor dat je automatisch blijft drijven. Bovendien is het water ondiep, je kunt er gewoon in staan.

 • Kan ik ziek worden van iemand die voor mij heeft gefloat?

  Nee, dit is niet mogelijk. Na iedere floatsessie wordt het water gefilterd en volledig gesteriliseerd. Tevens wordt het water ‘s nachts - gedurende 2×4 uur - gefilterd. Het risico om een infectie op te lopen, is in het dagelijkse leven vele malen groter.

 • Wordt het water iedere keer ververst?

  Nee, maar we hebben een grondig reinigingsritueel. Na iedere floatsessie wordt het water gedurende 15 minuten langs een speciaal hiervoor ontwikkeld zuiveringssysteem geleid. Het water wordt water langs een speciaal filter, een UV-lamp en een systeem met waterstofperoxide geleid. Daarnaast wordt de kwaliteit van het water regelmatig getest.

 • Krijg ik van floaten een gerimpelde huid?

  Nee, de huid blijft gewoon glad, dankzij het magnesiumhoudende zout. Bovendien ligt de PH-waarde van het water rond de 7 graden, zodat de zuurgraad van je huid niet wordt aangetast. Er is zelfs een grote kans dat je huid achteraf zachter aanvoelt.

 • Kan ik het koud krijgen?

  Nee, het water in de cabine wordt constant op dezelfde temperatuur gehouden. Dit is 35,5˚C, vergelijkbaar met de temperatuur in je lichaam.

 • Wat als ik in slaap val?

  Er gebeurt niets als je in slaap valt. Het lichaam is gewichtloos en afgesloten voor prikkels, de hersenen ontvangen geen signaal om - bijvoorbeeld - om te draaien. Je slaapt gewoon door, totdat je een seintje krijgt dat de tijd om is.

 • Hoe vaak mag je floaten?

  Je mag zo vaak floaten als je wil. Sommige mensen hebben zelfs een floatcabine in huis. Het is echter niet nodig om elke dag te floaten: het ontspannende effect houdt langer dan een dag aan. Voor het beste effect wordt minimaal een keer per twee weken aangeraden.

 • Hoe zit het met de privacy?

  Je hebt volledige privacy tijdens het floaten. Bij ons krijg je namelijk een privé-floatroom die op slot kan. Daar heb je een eigen douche, dus je hoeft ook geen badkleding mee te nemen. Via een intercom kun je contact met de receptie opnemen.

 • Waarom worden er minimaal 3 floatsessies geadviseerd?

  Floaten is een ervaring waar je even aan moet wennen. Door de gewichtloosheid en afwezigheid van prikkels kan je lichaam zich ontspannen. Toch kan het even duren voordat je jezelf over kan geven aan de rust. Na drie floatsessies weet je pas of het floaten voor je is en of je er profijt van hebt.

 • Moet ik iets meenemen?

  Nee, je hoeft niets mee te nemen (ook geen badkleding). Je krijgt een eigen floatruimte met douche, verzorgingsproducten en handdoeken. Ook is er een plekje om je kleding droog neer te leggen. De ruimte kun je van binnenuit afsluiten, dus je hebt alle privacy.

 • Hoe lang duurt een floatsessie?

  Een standaard floatsessie duurt 60 minuten. Als je voor het eerst float, zal dit voldoende zijn. Als je graag langer wil floaten, kun je de sessie verlengen tot 90 of 120 minuten. Wij raden aan om na het floaten in onze relaxruimte te komen zitten voor een kopje koffie of thee. Die krijg je van ons. Deze extra ontspanning achteraf draagt bij aan een optimaal resultaat.

 • Wat is floaten?

  Tijdens het floaten drijf je - net als in de Dode Zee - gewichtloos in zeer zout, verwarmd water. Dat water bevindt zich in een privé-floatroom, met weinig licht en geen muziek. Doordat er geen externe prikkels zijn, herstelt je lichaam en geest zich. Dit leidt tot stressvermindering, verbeterde slaap en pijnverlichting.

 • Kan ik glutenvrije, suikervrije, lactosevrije of vegan gerechten krijgen?

  Jazeker, onze huiskokkin zal rekening houden met eventuele allergieën of dieetwensen.

 • Mag ik mijn eigen consumpties meenemen?

  Nee, dat is helaas niet toegestaan. Maar geen zorgen: in onze relaxruimte kun je heerlijke, gezonde hapjes en drankjes bestellen. Boek je een sauna-arrangement? Dan is eten en drinken inbegrepen! Je krijgt de hele dag onbeperkt water, koffie en thee. Ook serveren we een verse lunch of warm diner. Tussendoor hebben we nog een smakelijke verrassing voor je. Leuk om te weten: we bieden arrangementen aan met een high tea. Deze bestaat uit zoete en hartige lekkernijen.

 • Is LOFF toegankelijk voor mindervaliden en/of rolstoelgebruikers?

  Ons gebouw is beperkt begaanbaar voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Er zijn namelijk een aantal trappen. Sommige faciliteiten, zoals de floatrooms en het saunacomplex, zijn op de begane grond. Vraag ons gerust naar de details!

 • Op welke dagen is LOFF gesloten?

  Bij LOFF staan we bijna elke dag voor je klaar. Op de volgende dagen zijn we gesloten of zijn er aangepaste openingstijden: 27 april Koningsdag: gesloten 24 december Kerstavond: open tot 16:00 uur 25 december 1e Kerstdag: gesloten 26 december 2e Kerstdag: gesloten 31 december oudejaarsdag: open tot 16:00 uur 1 januari Nieuwjaarsdag: gesloten

 • Kan ik de auto voor de deur parkeren bij LOFF?

  Jazeker, voor de ingang hebben we een aantal parkeerplekken. En anders is er nog genoeg ruimte aan de weg. Parkeren is gratis!

 • Kan ik zonder reserveren een bezoek brengen aan LOFF?

  We kunnen niet beloven dat we plek hebben. Je kunt het beste van te voren bellen of alvast een online reservering maken.

 • Kan ik bij aankomst ook nog een behandeling of massage reserveren?

  Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid op dat moment. Neem het zekere voor het onzekere en reserveer vooraf, dan voorkom je teleurstellingen.

 • Hoe reserveer ik een floatsessie, behandeling of arrangement?

  Al onze spa- en wellnessfaciliteiten kun je eenvoudig reserveren via onze online reserveren. Je mag natuurlijk ook een e-mail sturen naar info@loff-wellness.nl of even bellen op telefoonnummer 0592-481292. Ben je verhinderd? Tot 24 uur van te voren kun jouw reservering verplaatsen of annuleren.

 • Wat is de minimumleeftijd voor een bezoek aan de spa?

  Vanaf 16 jaar en ouder is iedereen welkom in onze spa.

 • Kan ik naar de sauna als ik zwanger ben?

  Indien je een gezonde zwangerschap hebt, wel. Bij twijfel raden we aan om contact op te nemen met je verloskundige. Er zijn enkele faciliteiten die niet toegankelijk zijn voor zwangeren, waaronder de infraroodsauna. Dit in verband met de diepgaande, intensieve werking. En om af te koelen kun je het beste gebruikmaken van een koude douche.

 • Mag ik badkleding dragen in de sauna?

  Ja, je mag zelf weten of je de sauna met of zonder badkleding betreedt. Het saunacomplex en de tuin zijn afgeschermd, dus je hebt alle privacy.

 • Moet ik een badjas, handdoek en slippers gebruiken?

  Ja, in verband met de hygiëne vragen we je om slippers en handdoeken te gebruiken. Wij hebben dit allemaal voor je klaarliggen, zodat je zelf nergens meer aan hoeft te denken. Uiteraard mag je jouw eigen spullen meenemen als je dat prettiger vindt. Er zijn kluisjes.