FLOATEN EN ZWANGERSCHAP

Zweef gewichtloos rond, net als het kindje in je buik

Floaten als je zwanger bent

Vraag jij je wel eens af hoe het is om, net als jouw baby, in een warme, beschutte en prikkelloze ruimte te zweven? Tijdens het floaten kom je het dichtst bij de waarheid. Je drijft gewichtloos in water, dat even warm is als jouw lichaamstemperatuur, en bent je even niet bewust van ruimte en tijd. Dat is enorm ontspannen, maar het heeft ook gezondheidsvoordelen. Voor jezelf én voor het nieuwe leven in je buik.

Lees alles over de effecten van floaten

Tijdens de zwangerschap kun je allerlei kwaaltjes ontwikkelen, zoals rugpijn en last van je schouders. Herken je dat? Dan zal floaten echt een uitkomst zijn. Doordat er tijdens het drijven geen zwaartekracht is, valt de druk op je lichaam volledig weg. Je harde spieren kunnen zich ontspannen en raken beter doorbloed. Verder zorgt de horizontale ligging voor een betere circulatie van je lichaamsvocht. Zo voorkom je dat al het vocht zich in je voeten of enkels gaat zitten.

Geef floaten cadeau

Word een met je baby

Volgens wetenschappers lijken de hersengolven tijdens het floaten op de hersengolven die baby’s in de moederbuik ontwikkelen. Daarnaast lijken gewichtloosheid en het water op lichaamstemperatuur op de situatie in de baarmoeder. Dus in feite raken jij en je baby in hetzelfde ritme en in dezelfde gemoedstoestand. Dat kan de band versterken.

Daarnaast verhoogt floaten je bewustzijn. Volgens onderzoek gaan je zintuiglijke waarnemingen met zo’n 30% omhoog. Tijdens je zwangerschap ben je je niet alleen extra bewust van je eigen lichaam, maar ook van de nabijheid van je kindje. Dat is een uniek gevoel wat we nauwelijks kunnen beschrijven.

Tijdens het floaten hoorde ik niet alleen mijn eigen hartslag, maar ook die van mijn kindje. Dat zal ik nooit meer vergeten.

Extra magnesium tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam extra behoefte aan magnesium en floaten is een efficiënte manier om die behoefte te vervullen. Onze floating baden zijn namelijk gevuld met natuurlijke magnesiumkristallen. Terwijl jij rustig aan het dobberen bent absorbeert jouw huid de magnesium. In no time wordt jouw tekort weer aangevuld!

Lees alles over floaten en magnesium

Floaten na de zwangerschap

Na de geboorte van je kind kan je lichaam uitgeput voelen. En met wat pech heb je – vooral in het begin – gebroken nachten. Ook dan is een floatsessie heerlijk. Het verzacht de pijn en het geeft je nieuwe energie: een uur drijven staat gelijk aan vier tot vijf uur slaap! En energie is een schaars goed, vooral met kleine kinderen.

Boek een floatsessie