Floaten en zwangerschap

Zweef gewichtloos rond, net als het kindje in je buik

Floaten als je zwanger bent

Floaten geeft een ervaring die zowel nieuw als bekend is. Niemand van ons kan zich herinneren hoe het was om in de baarmoeder rond te drijven. Maar het ronddobberen in een bassin met warm water met daarboven lucht, die dezelfde temperatuur als het water heeft, komt wel heel dicht in de buurt van de veilige 9 maanden in de buik. 

Terug naar het prenatale stadium

Eigenlijk ga je dus terug naar het prenatale stadium. Met het verschil dat je veel meer ruimte hebt en het maar een uurtje duurt. En dan is er nog de hoge hoeveelheid magnesium. Hierdoor blijf je drijven zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Je sluit je ogen en bent je even niet bewust van tijd, ruimte en het gewicht van jouw lichaam. Het voelt ontspannen en biedt meerdere voordelen. Zowel voor jezelf als voor het nieuwe leven in je buik. 

Geef floaten cadeau

Lees algemene voordelen van floaten

Voordelen van floaten voor zwangere vrouwen

Tijdens de zwangerschap kun je allerlei kwaaltjes ontwikkelen, zoals rugpijn en last van je schouders. Herken je dat? Dan zal floaten echt een uitkomst zijn. Doordat er tijdens het drijven geen zwaartekracht is, valt de druk op je lichaam volledig weg. Je harde spieren kunnen zich ontspannen en raken beter doorbloed. Verder zorgt de horizontale ligging voor een betere circulatie van je lichaamsvocht. Zo voorkom je dat al het vocht zich in je voeten of enkels gaat zitten. En voor een ongeboren baby is het belangrijk dat de moeder zich ontspant. Dan kunnen er meer voedingsstoffen en zuurstof naar de baarmoeder gaan. Meer weten? Lees dan vooral even verder!

Totale ontspanning voor moeder en kind 

De harmonie en rust die je voelt tijdens het floaten is een weldaad voor jou én je baby. Als jij volledig tot rust komt, voelt het kindje in je buik dat ook. Daarnaast voelt de baby de aangenaam zachte, deinende bewegingen die jouw lichaam in het floatbassin maakt. Floaten verhoogt ook het bewustzijn. Je ervaart je eigen lichaam en de aanwezigheid van je kindje beter dan in je dagelijks leven. Dit maakt floaten tot een unieke ervaring voor moeder en kind. 

Extra magnesium tijdens je zwangerschap

Dat magnesium belangrijk voor je is, hoeven we jou waarschijnlijk niet te vertellen. Maar wist je dat je tijdens de zwangerschap 20% tot 40% extra magnesium nodig hebt? Als je bijvoorbeeld ‘s nachts kramp krijgt in je kuiten, dan kan dit een teken zijn dat je te weinig magnesium hebt. 

Magnesium wordt het beste en het snelste opgenomen via je huid. Omdat je tijdens het floaten in een bad vol magnesium ligt, krijgt je lichaam gelijk een boost. Terwijl jij rustig aan het dobberen bent, absorbeert jouw huid het magnesium. In no time wordt jouw tekort weer aangevuld! Goed om te weten: overdosering bestaat niet met magnesium. Je hoeft dus niet bang te zijn dat floaten te veel van het goede is.

Lees alles over floaten en magnesium

Floaten verbetert de bloedcirculatie

Floaten zorgt voor een gelijkmatige bloedcirculatie en vermindert vochtophopingen in de armen en benen. De lymfedoorstroming krijgt dus ook een zetje. Jouw zware benen en gezwollen enkels zullen je dankbaar zijn…

Floaten verlicht rugpijn

Rugpijn is een van de vervelendste kwaaltjes die veel aanstaande moeders, vooral tegen het einde van hun zwangerschap, ervaren. Meestal komt de rugpijn door de overbelasting van de ruggengraat. Dat hoort nu eenmaal bij het dragen van een kind en een paar liter vruchtwater. Regelmatige floatsessies kunnen deze klachten enorm verlichten. Veel zwangeren ervaren het als een enorme opluchting als de druk op de rug en schouders tijdens een floatsessie even helemaal wegvalt.

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid

Babybonding in de floatcabine

Wist je dat floaten een makkelijke manier is om met je baby te bonden?
Volgens wetenschappers lijken de hersengolven tijdens het floaten op de hersengolven die baby’s in de moederbuik ontwikkelen. Daarnaast lijkt het gevoel van gewichtloosheid en de temperatuur van het water op de situatie in de baarmoeder. Dus tijdens het floaten raken jij en je baby in hetzelfde ritme en in dezelfde gemoedstoestand. Dat kan de band tussen jullie versterken.

“Tijdens het floaten hoorde ik niet alleen mijn eigen hartslag, maar ook die van mijn kindje. Dat zal ik nooit meer vergeten.”

Daarnaast verhoogt floaten je bewustzijn. Volgens onderzoek gaan je zintuiglijke waarnemingen met zo’n 30% omhoog. Tijdens je zwangerschap ben je je niet alleen extra bewust van je eigen lichaam, maar ook van de nabijheid van je kindje. Een uniek gevoel dat tijdens het floaten versterkt wordt. In deze blog lees je wat meer over alle ervaringen. Maar eigenlijk moet je het gewoon zelf een keer meemaken!

Reserveer jouw floatsessie

Floaten na je zwangerschap

Voordat je het weet zijn die negen maanden alweer voorbij. Hopelijk zit je nu gezellig met je gezin op een roze babywolk. Maar alle kersverse ouders weten dat je daar wel eens vanaf valt… Want wat voel je je soms uitgeput. En die gebroken nachten waarvan je wist dat ze zouden komen? Die vallen stiekem best wel tegen. 

Geen zorgen, ook dan kun je terugvallen op een heerlijke floatsessie. Een uur zonder flesjes, luiers, geluiden en andere prikkels. Even helemaal niks. En wist je dat een uur floaten gelijk staat aan vier tot vijf uur slaap in energie? Dus reserveer jouw floatsessie om even lekker op te laden. 

Wellnessuitje tijdens zwangerschapsverlof

Wist je dat je floating ook kunt combineren met een zwangerschapsmassage? Dan heb je het beste van twee werelden. Bij LOFF hebben we hier een speciaal arrangement voor: Baby on board. Een goede treat om de laatste weken voor je verlof mee door te komen, of om jezelf tijdens je verlof in de watten te leggen. Dit arrangement hebben we trouwens ook voor twee personen, kijk voor meer informatie bij Baby on board for 2.

Bekijk & reserveer een arrangement

Tip: dit wellness uitje kun je ook cadeau geven aan een zwangere vriendin of collega. Dan geef je een origineel cadeau waar ze echt iets aan heeft!

Veelgestelde vragen over floaten & zwangerschap

 • Mag je floaten als je zwanger bent?

  Dat mag zeker! Het is zelfs heel erg goed voor je. Tijdens het floaten ontspant je hele lichaam. Dat is onder andere fijn voor je wervelkolom, die door het dragen van de baby extra wordt belast. Daarnaast kan het floaten je meer rust in je hoofd geven.

 • Vanaf wanneer floaten als je zwanger bent?

  We raden aan om te starten met floaten bij drie maanden zwangerschap. Dan begint je kindje echt te groeien en is het floaten extra speciaal. Maar in principe ben je altijd welkom, ook als je net of nog helemaal niet zwanger bent.

 • Tot wanneer floaten als je zwanger bent?

  Floaten als je zwanger bent doe je totdat je acht maanden zwanger bent. Dat is het advies. Maar als je je er niet prettig bij voelt terwijl het nog wel ‘mag’, dan hoef je het natuurlijk niet te doen. Het belangrijkste is dat je je even lekker ontspant.

 • Mag je nog floaten als je 38 weken zwanger bent?

  Dat mag en kan gewoon! De meeste vrouwen zijn aan het einde van hun zwangerschap wel wat minder mobiel. Het kan dan lastiger zijn om de floatcabine in- en uit te stappen. Dus voor je eigen veiligheid, kun je beter weer komen floaten na de zwangerschap.

 • Kan ik floaten combineren met een zwangerschapsmassage?

  Jazeker! Dat raden we zelfs aan. Eerst ga je lekker floaten om je lichaam tot rust te brengen en je gedachten los te laten. Daarna neem je, helemaal ontspannen, plaats op de massagetafel. Dan krijg je een ontspannende zwangerschapsmassage waarbij we rekening houden met hoeveel weken of maanden je zwanger bent.

 • Hoe reserveer ik een floating sessie voor zwangeren?

  Je reserveert makkelijk online via https://www.loff-wellness.nl/reserveren/. Daar kun je een tijdslot voor een floatsessie kiezen of een zwangerschapsarrangement selecteren.

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid