EFFECTEN VAN FLOATEN

I've got 99 problems, but I'm gonna float and solve about 73 of them

Reserveer floatsessie

Floaten is voor iedereen

Floaten is voor iedereen: van yogameisje tot zakenman en van topsporter tot zwangere vrouw. De een doet het om mentale- of fysieke klachten te verminderen, de ander wil gewoon even helemaal tot rust komen. Wat jouw reden ook is, een ding is zeker: na een floatsessie voel je je herboren.

Geef floaten cadeau

Wat is floaten?

De letterlijke betekenis van floaten is ‘drijven’ en dat is ook precies wat je te wachten staat. Floaten is gewichtloos drijven in zout water, zodat je voor eventjes tijd- en gewichtloos bent. Doordat er geen externe prikkels zijn, ervaar je complete rust, zonder afleiding. Lichaam en geest kunnen volledig ontspannen en herstellen.

De effecten van floaten

Floaten heeft dus een positief effect op je fysieke én mentale gezondheid. Daar is niets zweverigs aan: de gezondheidseffecten zijn wetenschappelijk bewezen. In onderstaande tabel vatten we de belangrijkste bevindingen samen.

Lagere bloeddruk

Verlaagt de bloeddruk en stabiliseert het hartritme

Betere bloedcirculatie

Stimuleert de bloedcirculatie en verbetert de zuurstofopname

Minder stress

Therapie voor stress-, burn-out- en angstklachten

Pijnverlichting

Sneller herstel van fysieke klachten zoals blessures

Bye bye, jetlag

Een uurtje dobberen en de jetlag is verleden tijd

Geestverruimend

Extra creativiteit, inspiratie en verbeeldingskracht

Hernieuwde energie

Een floatsessie staat gelijk aan 5 uur nachtrust

Ontspanning!

Dat kunnen we allemaal wel eens gebruiken

Wanneer merk je effect?

Na de eerste floatingsessie zal je merken dat je volledig tot rust bent gekomen. Je lichaam voelt ontspannen en je hebt een heldere geest. Zijn al je klachten spontaan opgelost in het water? (Nog) niet, je kunt floaten het beste vergelijken met sporten: hoe vaker je het doet, hoe meer effect het heeft.

Heb je nog nooit gefloat? Dan raden we aan om eerst drie keer te komen, zoals je leert om in de ontspanning te komen. Blijkt floating helemaal jouw ding te zijn? Voor het optimale effect moet je het minimaal een keer in de twee weken te doen.

Je verlaat de floatroom happy

Tijdens de floatsessie komt endorfine vrij, beter bekend als het gelukshormoon. Dat gaat gepaard met een gevoel van welzijn en euforie. De effecten zullen nog even aanhouden, dus na een floatsessie ben je extra goed gewapend tegen die stapel werk of dat drukke gezinsleven…

Bekijk hoe een floatingsessie gaat