HOT STONE MASSAGE

Ontdek de wondere wereld van een hot stone massage

Een hot stone massage kan bij
Auteur
LOFF Boutique Wellness Van der Valk Assen

Hoe werkt een hot stone massage?

Basaltstenen vormen de basis van een hot stone massage. Deze bijzondere stenen worden eerst verhit in een waterbad van zo’n 60 °C. Vervolgens worden ze onder en op je lichaam gelegd. Dat gebeurt op speciale plekken, namelijk langs de medianen en energiecentra. 

Massage Assen

Geef een massage cadeau

Reserveer direct jouw hot stone massage

Daarna pakt de masseur twee stenen om je mee te masseren. Door de zachte wrijving van de stenen tegen de huid, ontstaat er nog meer warmte. Tijdens de massage raken de stenen de verschillende energiebanen in je lichaam aan. Hierdoor komen stress en spanningen los. 

Om de huid extra te stimuleren, geeft de masseur zachte klopbewegingen op de huid en de spieren. Dit helpt de spieren om te ontspannen en afvalstoffen los te laten. De toevoeging van etherische olie maakt de ontspanning compleet. Mensen die deze massage hebben gehad, voelen zich na afloop als herboren! 

Pijnvermindering

Verlicht spier- en rugpijn en stimuleert de bloedcirculatie.

Goede nachtrust

Ontspant je lichaam en geest zodat je makkelijk in slaap valt.

Immuniteitsboost

Helpt om de bloeddruk te reguleren en water vast te houden.

Flexibele gewrichten

Zorgt dat spieren en gewrichten flexibeler worden.

Betere stofwisseling

Stimuleert de orgaanfuncties en helpt het lichaam om te herstellen.

Intense ontspanning!

Geeft een onbeschrijfelijk gevoel van comfort en warmte.

Over de massagetechniek

Heb je behoefte aan warmte en ontspanning? Dan word je vast blij van een hot stone massage. Zoals de naam al verklapt, is dit een massage met warme stenen. De combinatie tussen warmte voelt uniek. Dat zou je eigenlijk zelf moeten ervaren! Tijdens de massage gebruikt de masseur basaltstenen met etherische olie. De olie verspreidt een heerlijke geur die het wellness-gevoel versterkt. De hotstone massage wordt al duizenden jaren toegepast en is niet meer weg te denken uit de wellness-wereld. 

Over de hot stones

Bij een hot stone massage worden speciale stenen in combinatie met olie gebruikt. Het zijn platte, ovalen en gladde stenen die ongeveer 45 graden warm zijn. Sommige mensen zijn huiverig voor de hitte, maar dat is niet nodig. De masseuse zorgt voor een aangename temperatuur en zal de massage rustig opbouwen. 

Je zal merken dat de warmte ontzettend fijn voelt. Je lichaam ontspant zich en eventuele zorgen verdwijnen naar de achtergrond. Door de combinatie van warmte en beweging, kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden, wat de massage effectief maakt. En er is meer! Bekijk hieronder de magische effecten van een hot stone behandeling.

Spirituele en lichamelijke gezondheid

Volgens de Hawaiianen zorgt lomi-lomi voor spirituele en lichamelijke gezondheid. Toen de Europeanen Hawaï veroverden, werd de massage lange tijd verboden. Men dacht dat het heidens was. Gelukkig heeft de oeroude techniek het overleefd. Sterker nog, deze massage wordt nu over de hele wereld gegeven! De moderne hot stone massage is een variant op de lomi-lomi massage.

Warme lavastenen uit Hawaï

De hot stone massage is een oeroude massagetechniek. In Azië, de Pacifische eilanden en Noord-Amerika zijn ze hiermee begonnen. Op Hawaï vonden ze wel een hele speciale manier om deze massage te geven, namelijk met warme lavastenen. Volgens de Hawaiianen zijn de stenen gevuld met ‘mana’, ook wel levensenergie. Deze hot massage noemden ze lomi-lomi. Dat is een techniek die van generatie op generatie is doorgegeven.

Even geen hot stone massage als je…

Ziek bent. Denk hierbij aan griep of koorts, maar ook aan chronische ziektes. Heb je gezondheidsklachten vanwege een ontsteking, vaatziekte, infectie, reuma, of diabetes? Dan raden we de hot stone massage af. Datzelfde geldt voor zwangere vrouwen of mensen met wonden. Gelukkig zijn er genoeg alternatieve massages. Bekijk onze andere massage arrangementen.

Twijfel je over de hot stone massage? Bel of mail ons gerust voor advies. Samen bespreken we wat je klachten zijn, wat jouw behoefte is en welke massage daar het beste bij past. 

Prijs hot stone massage

Ben je van plan om meerdere massages te boeken? Dan is de strippenkaart misschien wat voor jou. Je krijgt 6 massages voor de prijs van 5. Dus… minder kosten, extra ontspanning!

Reserveren?

Dus kan jij wel wat warmte en ontspanning gebruiken? Gun jezelf dan een hot stone massage en reserveer jouw behandeling. Het is ook mogelijk om de massage te combineren met een uur floaten. Deze twee ontspannende activiteiten gaan supergoed samen! Bekijk onze arrangementen voor alle mogelijkheden.

Reserveer direct jouw hot stone massage
door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid