Optimale rust voor lichaam en geest

Reserveer direct!

Drijf zonder zwaartekracht en tijdsbesef

Kom in een prikkelloze omgeving helemaal tot jezelf

Ervaar een ontspannen, haast meditatief gevoel

Veelgestelde vragen

 • Wat is een Floatsessie?

  Tijdens een floatsessie neemt je lichaam magnesium op. Je drijft in een floatcabine zonder zwaartekracht en tijdsbesef. Het zal een geheel nieuwe ervaring zijn. Na een floatsessie zul je merken dat je je energiek, uitgerust en vrolijk voelt. Je kunt bij LOFF al floaten vanaf 29,50.

 • Hoe voel je je na floaten?

  Tijdens de floatsessie komt endorfine vrij, beter bekend als het gelukshormoom. Na het floaten voel je je energiek, je lichaam voelt uitgerust en je bent vrolijk. Misschien ben je zelfs wel tot nieuwe inzichten gekomen of heb je een nieuw idee bedacht! De effecten zullen nog wel even aanhouden, dus je bent na een floatsessie extra goed gewapend tegen die stapel werk of dat drukke gezinsleven…

 • Hoe vaak mag je floaten?

  Je mag zo vaak floaten als je wil. Sommige mensen hebben zelfs een floatcabine in huis. Het is echter niet nodig om elke dag te floaten: het ontspannende effect houdt langer dan een dag aan. Voor het beste effect wordt minimaal een keer per twee weken aangeraden.

 • Ik ben nogal claustrofobisch. Is floaten dan wel iets voor mij?

  Dat verschilt per persoon en per floatcentrum. Wij hebben ervoor gekozen om een floatroom te maken in plaats van een floattank. In de room kun je staan en de deur kan op een kier of zelfs helemaal open. Ook kun je een lampje aanzetten. Daardoor heb je minder snel last van claustrofobie.

 • Is floaten goed voor eczeem?

  Mensen met eczeem en psoriasis vinden het vaak fijn om te floaten. Magnesium is van nature antibacterieel, waardoor kleine huidirritaties schoon worden gehouden. Ook helpt floaten om het stresshormoon ‘cortisolspiegel’ te verlagen.

 • Hoe zit het met de privacy tijdens het floaten?

  Je hebt volledige privacy tijdens het floaten. Bij ons krijg je namelijk een privé-floatroom die op slot kan. Daar heb je een eigen douche, dus je hoeft ook geen badkleding mee te nemen. Via een intercom kun je contact met de receptie opnemen.

 • Is floaten veilig?

  Floaten is volkomen veilig! Met twee filters en een UV-desinfectie wordt het water doorlopend gezuiverd. Tussen twee floatsessies door zal het water dus volledig gereinigd worden. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat er iets ‘engs’ van je voorganger in het water zit. 

  Ook tijdens de floatsessie hoef je niet bang te zijn dat er iets gebeurt. De floatcabine kan op elk moment weer open, waardoor jij er op elk gewenst moment uit kan. Ook hangt er een noodtouw in de cabine. Door hieraan te trekken zijn onze medewerkers binnen enkele seconden bij je!

 • Hoe duur is floaten?

  Bij LOFF kun je al floaten vanaf €29,50! Je krijgt een privé floatkamer met een luxe floatcabine. De floatsessie duurt 45 minuten, waarna jij je weer als herboren zult voelen!

 • Krijg ik van floaten een gerimpelde huid?

  Nee, de huid blijft gewoon glad, dankzij het magnesiumhoudende zout. Bovendien ligt de PH-waarde van het water rond de 7 graden, zodat de zuurgraad van je huid niet wordt aangetast. Er is zelfs een grote kans dat je huid achteraf zachter aanvoelt.

 • Kan ik het tijdens het floaten koud krijgen?

  Nee, het water in de cabine wordt constant op dezelfde temperatuur gehouden. Dit is 35,5˚C, vergelijkbaar met de temperatuur in je lichaam.

 • Mag je een floaten tijdens de menstruatie?

  Nee, dit is uit hygiënische overwegingen niet toegestaan.

 • Mag je floaten als je zwanger bent?

  Jazeker. Wat is er heerlijker dan even gewichtloos te zijn en de zware last van je buik niet te voelen? Raadpleeg van tevoren wel even je arts of verloskundige.

 • Hoe moet je floaten?

  Floaten is een geheel nieuwe ervaring. Je stapt de floatcabine in en gaat zitten. Daarna kun je je langzaam achterover laten vallen. Je kunt zelf experimenteren met verschillende houdingen, om zo te ontdekken wat je zelf het prettigst vindt. Probeer bijvoorbeeld je handen op je borst, langs je lichaam of achter je hoofd te leggen.

  In eerste instantie gaan je gedachten alle kanten op. Er is nog zoveel wat je moet doen! Dat gevoel is heel normaal en duurt meestal niet lang. Voor je het weet neemt de rust het van je over: je kunt alleen nog maar drijven en ontspannen. Voor je het weet zit de sessie er alweer op!

 • Kan iedereen floaten?

  Floaten is voor iedereen: van yogameisje tot zakenman en van topsporter tot zwangere vrouw. Of je nou gewoon even volledig tot rust wil komen of juist je mentale- of fysieke klachten wil verminderen; na het floaten voel jij je herboren!

 • Moet ik iets meenemen wanneer ik ga floaten?

  Nee, je hoeft niets mee te nemen (ook geen badkleding). Je krijgt een eigen floatruimte met douche, verzorgingsproducten en handdoeken. Ook is er een plekje om je kleding droog neer te leggen. De ruimte kun je van binnenuit afsluiten, dus je hebt alle privacy.

 • Moet je kunnen zwemmen om te floaten?

  Nee, je hoeft niet te kunnen zwemmen. De hoeveelheid zout zorgt ervoor dat je automatisch blijft drijven. Bovendien is het water ondiep, je kunt er gewoon in staan.

 • Waar kun je floaten in Drenthe?

  Er zijn steeds meer plekken waar je kunt floaten. Bij LOFF Wellness in Assen komen mensen uit Assen, Groningen, Friesland, Zwolle en verder! Veel mensen stappen met liefde een paar uur in de auto om bij LOFF te komen ontspannen. LOFF biedt namelijk naast het floaten ook nog een hele hoop andere dingen aan, zodat je een volledig dagje wellness kunt boeken.

 • Waar kun je floaten in Friesland?

  In Noord-Nederland zijn er steeds meer plekken waar je kunt floaten. Bij LOFF Wellness in Assen komen mensen uit alle hoeken van het land voor een heerlijke floatsessie. Veel mensen stappen met liefde een paar uur in de auto om bij LOFF te komen ontspannen. LOFF biedt namelijk naast het floaten ook nog een hele hoop andere dingen aan, zodat je een volledig dagje wellness kunt boeken.

 • Waar kun je floaten in Groningen?

  In Nederland zijn er steeds meer plekken waar je kunt floaten. Toch komen bij LOFF Wellness in Assen mensen uit het hele land voor een floatsessie. Veel mensen stappen met liefde een paar uur in de auto om bij LOFF te komen ontspannen. LOFF biedt namelijk naast het floaten ook nog een hele hoop andere dingen aan, zodat je een volledig dagje wellness kunt boeken.

 • Hoe lang duurt een floatsessie?

  Een standaard floatsessie duurt 60 minuten. Als je voor het eerst float, zal dit voldoende zijn. Als je graag langer wil floaten, kun je de sessie verlengen tot 90 of 120 minuten.

  Wij raden aan om na het floaten in onze relaxruimte te komen zitten voor een kopje koffie of thee. Die krijg je van ons. Deze extra ontspanning achteraf draagt bij aan een optimaal resultaat.

 • Is floating gezond?

  Floaten heeft een positief effect op zowel je fysieke, als je mentale gezondheid. De gezondheidseffecten zijn wetenschappelijk bewezen. Zo verlaagt floaten je bloeddruk en vermindert het stress. Ook wordt je bloedcirculatie gestimuleerd en je zuurstofopname verbeterd.

 • Waarom floaten?

  Tijdens het floaten neemt je lichaam magnesium op. Je staat er vast niet elke dag bij stil, maar magnesium is essentieel voor je zenuwvoorziening, het ritme van je hart en de werking van je spieren. Erg belangrijk dus! De meest efficiënte manier om magnesium op te nemen, is via de huid. En dat is precies wat er gebeurt tijdens het floaten! Terwijl je zowel fysiek als mentaal tot rust komt, absorbeert jouw lichaam magnesium en wordt je tekort aangevuld. Floaten is dus een win-win situatie.

 • Wat als ik tijdens het floaten in slaap val?

  Er gebeurt niets als je in slaap valt. Het lichaam is gewichtloos en afgesloten voor prikkels, de hersenen ontvangen geen signaal om – bijvoorbeeld – om te draaien. Je slaapt gewoon door, totdat je een seintje krijgt dat de tijd om is.

 • Wat doet floaten met je?

  Floaten ontspant het lichaam bij stress, spierpijn en spierkrampen. Het stimuleert de bloedcirculatie, vermindert stress, verlaagt de bloeddruk en stabiliseert het hartritme. En wist je dat 1 uur floaten gelijk staat aan ongeveer 5 uur slaap?

 • Wat is floaten?

  Tijdens het floaten drijf je – net als in de Dode Zee – gewichtloos in zeer zout, verwarmd water. Dat water bevindt zich in een privé-floatroom, met weinig licht en geen muziek. Doordat er geen externe prikkels zijn, herstelt je lichaam en geest zich. Dit leidt tot stressvermindering, verbeterde slaap en pijnverlichting.

 • Wat kost een uur floaten?

  Bij LOFF kun je floaten voor €39,50 per uur. Voor deze prijs krijg jij je eigen floatruimte met daarin alles wat je nodig hebt. Een privédouche, verzorgingsproducten, oordoppen, een nekkussentje en een föhn.

 • Wat moet je meenemen als je gaat floaten?

  Als je bij LOFF komt floaten, hoef je nergens aan te denken. Alles is voor je geregeld! Wel is het handig om zelf een handdoek mee te nemen. Hierdoor hoeft de wasmachine bij LOFF minder vaak aan te staan; beter voor het milieu dus! Mocht je toch een handdoek van ons willen gebruiken dan is dat natuurlijk geen probleem.

 • Waarom worden er minimaal 3 floatsessies geadviseerd?

  Floaten is een ervaring waar je even aan moet wennen. Door de gewichtloosheid en afwezigheid van prikkels kan je lichaam zich ontspannen. Toch kan het even duren voordat je jezelf over kan geven aan de rust. Na drie floatsessies weet je pas of het floaten voor je is en of je er profijt van hebt.

 • Wat is een floating cabine?

  Een floatcabine is een soort mini-kamer met een hoog plafond. Je kan er zelfs in staan en er zit een deurtje in! Het deurtje kun je open laten, als je dat prettig vindt. Een floatpod is een soort groot bad met een deksel erop. Door de deksel kan je je écht even afsluiten van alle prikkels. In de floatpod kun je ook met zijn tweetjes floaten.