Blog

Floaten: gezond en ontspannend voor jou en je baby!

Auteur
Gerlanda

‘Floaten’ betekent letterlijk drijven in een bassin met warm water, waarin een hoge concentratie magnesiumzouten is opgelost. Daardoor blijf je als het ware aan de oppervlakte drijven en voel je je na een tijdje gewichtsloos, waardoor je in een diepe toestand van ontspanning raakt. Floaten heeft bewezen positieve effecten op je gezondheid. Daarnaast geeft het je lijf een echte magnesium-boost, en vooral zwangere vrouwen hebben een verhoogde behoefte aan magnesium. Tijdens je zwangerschap verandert er van alles in je lijf, om het nieuwe leven in je buik optimaal te laten groeien. Een regelmatige floatsessie tijdens de zwangerschap is daarom niet alleen heerlijk ontspannend en rustgevend, maar ook nog eens goed voor jou en je kindje.

Over de floatrooms

Wat gebeurt er tijdens het floaten

Gerlanda Drenth is eigenaresse van wellness centrum LOFF-Assen, het eerste wellness- en beauty centrum van noord Nederland waar je kunt floaten. Gerlanda vertelt: “Onze floatrooms zijn volkomen privé, je wordt dus niet gestoord tijdens je floatsessie. Als je de floatroom binnenloopt, komt je eerst in een douche en omkleedruimte. Het is namelijk de bedoeling dat je geen badkleding aanhebt tijdens het floaten, zodat je optimaal kunt genieten van het gevoel in de ruimte te ‘zweven’.

Via een deur stap je vervolgens in het ruime, hoge floatbassin. Hier kun je in alle rust en privacy een uurtje dobberen. Je hebt geen last van geluid of lichtprikkels en je bent omgeven door water op lichaamstemperatuur, waar je gewichtsloos op blijft  drijven door het hoge magnesiumzoutgehalte. Voor zwangere vrouwen is dit bijzonder fijn, omdat zij vaker last hebben van rug- en gewrichtsklachten.

Daarnaast is het een heerlijk moment om even helemaal alleen te zijn met je kindje. Je dobbert eigenlijk met zijn tweeën in een beschermde, warme cocon. Als je dan je handen op je buik legt, kun je op een hele mooie manier contact maken met je baby. Veel zwangere vrouwen die komen floaten vinden dit een hele bijzondere ervaring.”

Voordelen van floaten voor zwangere vrouwen

Floaten verlicht rugpijn: rugpijn tijdens de zwangerschap wordt veroorzaakt door de overbelasting van de ruggengraat, die het dragen van een kind plus een paar liter vruchtwater nu eenmaal met zich meebrengt. Veel aanstaande mamma’s ervaren het als een enorme opluchting, als de druk op rug en schouders tijdens een floatsessie even helemaal wegvalt.

Totale ontspanning voor moeder en kind: de harmonie en rust die je voelt tijdens het floaten, is een weldaad voor jou én je baby. Als jij volledig tot rust komt, voelt het kindje in je buik dat ook. Daarnaast voelt hij/zij de aangenaam zachte, deinende bewegingen die jouw lichaam in het floatbassin maakt. Floaten verhoogt ook het bewustzijn, niet alleen dat van je eigen lichaam, maar ook de nabijheid van je kindje wordt bijzonder intens ervaren. Een unieke beleving voor moeder en kind.

Floaten vult extra magnesiumbehoefte aan: zwangere vrouwen hebben een verhoogde behoefte aan magnesium. Nachtkramp in de kuiten is hier een symptoom van. Bij regelmatige floatsessies wordt er een hoge concentratie aan magnesiumzouten via de huid geabsorbeerd. Je kunt niet ‘overdoseren’, het is dus volkomen veilig.

Floaten verbetert de bloedcirculatie: floaten zorgt voor een gelijkmatige bloedcirculatie en vermindert vochtophopingen in de armen en benen, omdat de lymfedoorstroming ook een zetje krijgt. Dat verlicht zware benen en gezwollen enkels.

Ben jij zwanger en nieuwsgierig geworden na het lezen van dit blog, of wil je je zwangere vriendin, nicht of dochter een heerlijk relax-dagje cadeau doen? LOFF-Assen heeft nu speciaal voor zwangeren een heerlijk Mommy-to-be arrangement!

Floaten en effect

Boek direct een floatroom

Bekijk onze arrangementen