Blog

Een gezellige vriendinnendag met privé sauna? Het kan nu bij LOFF!

Auteur
Gerlanda

Wat is er nou leuker dan samen lekker bij te kletsen, te ontspannen en als het even kan, ook nog eens te genieten van een smakelijk en gezond hapje en drankje? Bij LOFF hebben we de woorden ‘ontspanning’ ‘gezelligheid’ en ‘gezond’ hoog in het vaandel staan. Mocht je plannen hebben om binnenkort een vriendinnendag te organiseren, geven we je hier graag een overzicht van wat jullie tijdens een leuk dagje uit met vriendin bij LOFF Assen allemaal te wachten staat.

Behalve diverse beauty- en wellness behandelingen, kun je bij ons het complete saunalandschap boeken, waarbij je gebruik mag maken van maar liefst  5 verschillende saunaruimtes. Vanaf 2 tot ongeveer 30 personen is alles mogelijk! En achteraf verwennen we jullie graag met een luxe lunch of high tea op ons buitenterras of in de gezellige ontvangstruimte. Kortom: alle ingrediënten voor een perfecte vriendinnendag!

Rondje saunalandschap op de vriendinnendag

Het saunalandschap van LOFF is een kleinschalige, luxe wellness-oase, waar je samen met je vriendinnen in kunt rouleren, zodat iedereen op een bepaald moment kan genieten van onze diverse saunaruimtes. Wanneer het vriendinnendag arrangement geboekt wordt, kan er ultiem genoten worden van de privé sauna. Niemand zal jullie in de weg lopen! We leggen hieronder de uit wat iedere saunaruimte bijzonder maakt.

Finse Sauna

Van onze traditionele, of Finse Sauna, kunnen ongeveer 5 personen tegelijk gebruik maken. De luchttemperatuur in deze sauna bedraagt 60 tot 90 graden. De warmte die vrijkomt in een Finse sauna werkt diep ontspannend op je lichaam en is daarnaast heel gezond, omdat de doorbloeding in je aderen verbetert en afvalstoffen via de zweetklieren in een verhoogd tempo worden afgevoerd.

Je voelt je achteraf dan ook letterlijk brandschoon van binnen en van buiten. LOFF heeft twee Finse sauna’s: een binnensauna en een buitensauna in onze tuin.

Zoutsauna

Een zoutsauna bevat zoutstenen, die zijn ontstaan uit verdampt zeewater. Deze zeezoutkristallen zitten bomvol mineralen, die gunstig zijn voor allerlei lichaamsprocessen. In de zoutsauna worden de zoutkristallen verhit, waardoor de mineralen vrijkomen. De luchtvochtigheid van 45%-60% in de sauna zorgt ervoor dat je de zoute dampen kunt inademen, wat heel gezond is voor je luchtwegen.

Vooral mensen die last hebben van astma, bronchitis of hooikoorts, hebben veel baat bij een bezoek aan de zoutsauna. De zoutsauna heeft een aangename temperatuur van ongeveer 65 graden en werkt zowel ontspannend als vitaliserend.

Infraroodcabine

Even een onderonsje met je beste vriendin op de vriendinnendag? Onze infraroodcabine voor 2 personen heeft ergodynamische stoelen, die ervoor zorgen dat je lichaamshouding optimaal is tijdens je verblijf in de cabine. Infraroodlicht geeft een hele prettige warmte af, die tot diep in de spieren doordringt en daarom heel goed is tegen stijve spieren en andere lichamelijke ongemakken.

De infrarood cabine is ideaal voor degenen die niet zo van de intense hitte van een traditionele sauna houden en daardoor de wanden van glas zijn, krijg je ook niet het gevoel ‘opgesloten’ te zitten. Vanuit je ergodynamische stoel kun de rest van je vriendinnengroepje gewoon zien rondlopen in het saunalandschap. Doordat je in de infraroodcabine ook flink transpireert, wordt je lijf gereinigd en je weerstand verhoogd.

Stoomcabine

Kom lekker samen stomen tijdens je vriendinnendag! In een stoomcabine heerst een hoge luchtvochtigheid. Je gaat ontspannen op het stenen bankje zitten en laat de stoom en warmte vervolgens zijn werk doen. Een stoomcabine is uitstekend om de poriën van de huid te openen, afvalstoffen af te voeren, dode huidcellen te verwijderen en de longen te bevochtigen.

Oosterse Hamam

Je kunt er tijdens je dagje uit met vriendinnen voor kiezen om een echt oosters reinigingsritueel te ondergaan: de hamam behandeling. Deze begint met een stoombad of warme douche. Daarna neem je plaats op een warme stenen behandeltafel in onze sfeervolle hamamruimte. Je wordt vervolgens van top tot teen schoon gescrubd met een speciale scrubhandschoen van zijde. Na een opgieting met warm water volgt een massage met een traditionele zeepzak. De hamam masseuse knijpt de zeepzak boven je lichaam uit, waardoor een dikke laag geurige zeepbellen je hele lichaam bedekt. Hiermee onderga je vervolgens een heerlijke inzeping en intensieve massage.

Naast een saunabezoek bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om te kiezen voor een  massagebehandeling, schoonheidsbehandeling of een uurtje floaten in een van onze floatrooms. En als jullie gebruik maken van een all-in sauna arrangement, mogen jij en je vriendinnen genieten van een lekker tussendoortje plus een compleet verzorgde lunch of avondmaaltijd, onbeperkt koffie/thee en water plus het gratis gebruik van badjassen en slippers, scrubzout en douchegel.

Meer weten over de LOFF-arrangementen voor jouw gezellige vriendinnendag? Kijk op onze tarievenpagina, of neem gerust contact op!

Boek een privé sauna

Vriendinnendag telefonisch boeken? Bel: 0592-481292