post

Claustrofobie en floaten gaan prima hand in hand

Auteur
Gerlanda

We horen het regelmatig van floaters, die voor de eerste keer komen kijken hoe het werkt: “Hoe groot zijn die float cabines eigenlijk? Gaat de deur wel gemakkelijk open? Voel ik me niet opgesloten in zo’n donkere kleine ruimte? Ik ben hartstikke claustrofobisch, is floaten wel iets voor mij?” Daarom hebben we meteen maar een blog besteed aan dit veelvoorkomende probleem. Want we kunnen je verzekeren, dat je bij LOFF-Assen geen reden hebt om angstig te zijn.

Relax en laat je achterover zakken

Ons eerste advies om onrust te verminderen? Zak gewoon heerlijk weg in het warme water en ontspan je. Onze floatrooms zijn zo ontworpen, dat ze zowel in de lengte als in de breedte en hoogte, voor klanten in alle soorten en maten voldoende ruimte en comfort bieden. De floatbassins zijn zelfs zo ruim, dat je van de ene kant naar de andere kant kunt drijven, ook al lig je helemaal uitgestrekt. En tenzij je meer dan drie meter lang bent, kun je er ook rechtop in gaan staan. We raden je dus aan, om de eerste keer desnoods het deurtje even open te houden, languit in het floatbad te gaan liggen en een paar keer diep in en uit te ademen. Wedden dat je het deurtje dan vanzelf dicht doet?

Floaten en effect

Boek direct een floatsessie

Donker is een rekbaar begrip

Onze floatrooms zijn niet helemaal verduisterd; dat betekent dat er voldoende gefilterd licht naar binnen komt, zodat je altijd nog iets kunt zien. Het kunststof deurtje, dat je met je pink kunt opendrukken, heeft een melkwitte, semi-transparante kleur, waardoor er altijd iets licht uit de omkleedcabine die de floatroom omgeeft binnenvalt. Bovendien kun je ervoor kiezen om de plafondlichten aan te laten. Je hebt dan een hele zachte, blauwige lichtinval, die niet vervelend is voor je ogen en je kunt in dat geval gewoon alles om je heen zien. Maar zelfs als je het licht wel uitdoet, is het nooit pikkedonker in de floatroom.

Floaten helpt je ontspannen

Zelfs de meest nerveuze claustrofoben vinden rust in onze floatrooms. Moeiteloos zwevend in het water, dat net als de lucht erboven op lichaamstemperatuur is gebracht, duurt het niet lang, voordat je geest tot rust komt. Je bent naakt tijdens het floaten, waardoor er geen knellende kleding om je heen zit. Op een gegeven moment voel je niet meer waar het water ophoudt en de ruimte erboven begint, waardoor er een aangenaam gevoel van gewichtloosheid ontstaat. In feite ervaren de meeste floaters zonder het aardingseffect van de zwaartekracht, een gevoel te zweven in een enorme ruimte. Eigenlijk precies het tegenovergestelde van het gevoel om opgesloten te zitten.

Onderzoek naar claustrofobie en floaten

Om de mythe dat floaten een eng, claustrofobisch gebeuren is helemaal de wereld uit te helpen, vertellen we je iets over een recent onderzoek door wetenschappers van het Laureate Institute for Brain Research in de VS. Zij onderzochten de relatie tussen claustrofobie en floaten en de eerste bevindingen zijn hoopgevend. Floaten schijnt namelijk echt te helpen bij het behandelen en verminderen van angstgevoelens, waaronder claustrofobie. Tijdens het onderzoek kwam zelfs naar voren, dat claustrofobiepatiënten zich minder zorgen gingen maken bij reguliere floatsessies.

Nog steeds niet overtuigd? Het ontwerp van onze float rooms zorgt ervoor, dat iedereen de volledige controle over zijn float-ervaring heeft. Je kunt de deur open of dicht laten, de muziek en het licht uit of aan doen, op je rug of op je buik gaan floaten, een nekkussentje gebruiken of juist niet. En wij komen je na drie kwartier vanzelf waarschuwen dat je float sessie voorbij is, mocht je ondertussen allang in slaap zijn gevallen…

Wij helpen je

Heb je ook last van claustrofobie maar wil je floaten graag een keer uitproberen? Kom dan gerust eens langs voor een rondleiding. Wij helpen je graag, om het maximale ontspanningseffect uit je floatsessie te halen.

Floaten graag een keer uitproberen?
door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid