Blog

De 8 stappen van de saunagang

Auteur
Gerlanda

LOFF-Assen beschikt sinds de opening van onze nieuwe vestiging over een luxe en kleinschalig saunalandschap. We nodigen je graag uit om daar een keer van te komen genieten. Maar hoe werkt het nu eigenlijk, zo’n saunagang? We leggen het hieronder stapsgewijs uit.

Onze luxe kleinschalige sauna

Eerst lekker onder de douche
Voor jezelf en je mede-saunagangers is het wel zo fris, om schoon aan je saunaronde te beginnen. Daarnaast is het ook hygiënischer voor het meubilair en de apparatuur. Daarom is het de bedoeling om eerst een warme douche te nemen, waarbij je je lichaam goed reinigt met zeep of doucheschuim. Als je wilt voorkomen dat je haren achterlaat in de sauna, is het ook beter om je haren even op te steken. Bij LOFF Assen staat in het sauna gedeelte een royale bak met scrubzout, waar je gratis gebruik van kan maken, om alle dode huidcellen mee te verwijderen.

Droog je goed af
De werking van de sauna is krachtiger met een droge huid. De huid gaat dan namelijk sneller zweten om het lichaam af te koelen. Wrijf je huid na de douche van top tot teen droog met één van de luxe badhanddoeken, die je bij aankomst van ons ontvangt. Daarmee zet je de doorbloeding van je huid ook extra op gang, een prima voorbereiding voor de volgende stap.

Warm voetbad
Neem, voordat je de sauna ingaat, een warm voetbad, of spoel je voeten af met warm water. Je lichaam kan zo wennen aan de warmte. Via de voeten wordt je lijf als geheel namelijk licht opgewarmd.

De sauna in
Nu kan het echte werk beginnen. Je stapt de sauna in en neemt plaats op één van de bankjes, of je gaat ontspannen liggen. Je zult onmiddellijk merken hoe je lijf reageert op de intense hitte in de sauna. Het duurt dan meestal ook niet lang, voordat je flink gaat zweten. Een saunaronde duurt meestal 15 minuten, maar voor een beginneling is 5 tot 10 minuten al meer dan genoeg. Het is niet verstandig om langer dan 20 minuten in de sauna te verblijven. Daarom kun je beter kiezen voor verschillende saunarondes. Wanneer je een gevoel van benauwdheid of ‘ik wil eruit’ krijgt, luister hier dan vooral naar! Verlaat de saunaruimte om even af te koelen en te ontspannen.

Geef je lijf een koud luchtbad
Na de sauna komt de zogeheten afkoelfase, die goed is om je lichaam te stabiliseren, zodat het tot rust kan komen. Je longblaasjes staan nu helemaal open, om optimaal zuurstof op te nemen. Daarom is  het goed om even naar buiten te gaan en je longen van extra zuurstof te voorzien.

Koude douche of dompelbad
Het is heel belangrijk om goed af te koelen na je saunaronde. Een koud dompelbad of een koude douche draagt bij aan een ontspannen gevoel en bovendien verhoogt de afwisseling van warm en koud je weerstand. Daarnaast is de temperatuurwisseling een prima ‘training’ voor je bloedvaten. Vergeet je hoofd niet, anders kan er door warmtestuwing hoofdpijn ontstaan.

Warm voetbad
Je lichaam is nu sterk afgekoeld. Via een warm voetbad kan het rustig weer op temperatuur komen. De warmte wordt via de voeten weer door je hele lichaam verspreid.

Rust
Je saunaronde is nu klaar, het is tijd om te relaxen! Ga er even lekker bij liggen of zitten, zorg dat je voldoende drinkt en verdiep je in een tijdschrift.

Reserveer jouw bezoek

Doe het vaker dan één keer

Dit ritme kun je een aantal keren per saunabezoek herhalen. Denk eraan altijd voldoende te drinken en goed te letten op de signalen van je lijf. Na een paar uur in de sauna voel je je superrelaxed en brandschoon van binnen en van buiten. Het beste is om na een saunabezoek geen inspannende activiteiten te ondernemen, want je lichaam is flink aan het werk gezet en heeft nu vooral rust nodig.

Het gezellige, kleinschalige saunalandschap van LOFF Assen beschikt over diverse sauna’s, een infraroodcabine, een zoutsauna, een stoomcabine plus een buitensauna. Geniet van al onze faciliteiten! Wil je meerdere faciliteiten combineren? Kies dan voor één van onze arrangementen. 

Bekijk al onze arrangementen
door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid