Blog

De ideale combi voor een zorgeloze zomer en een gezonde huid

Auteur
Gerlanda

Iedereen wil graag in de zomer genieten van al het goede dat de zon te bieden heeft. Het is daarbij van groot belang dat we onze huid goed verzorgen en in conditie houden, want dat de zon ook negatieve effecten heeft op de huid is bekend.

Door teveel UV straling ontstaan er vrije radicalen die schade kunnen toebrengen aan het lichaam. De huid beschermt zichzelf tegen de negatieve effecten van UV-straling door het vormen van pigment en het activeren van antioxidanten. Het is dus van belang om over voldoende antioxidanten te beschikken om de huid en het DNA te beschermen. Wanneer je lichaam over meer antioxidanten beschikt zal de huidvernieuwing beter verlopen en zullen er minder verouderingsverschijnselen optreden. De meest effectieve manier van zonbescherming is om de huid van binnenuit te beschermen tegen de ongewenste invloeden van zonlicht, zoals uitdroging, verbranden en huidveroudering. Voorbeelden van antioxidanten zijn carotenoïden, vitamines A, C en E en polyfenolen. Daarnaast zijn mineralen zoals selenium en zink belangrijk omdat ze deel uitmaken van enzymen die als antioxidant werken.

Meer weten? Neem contact met ons op

Het behouden van een mooie en gezonde huid

Tegen uitdroging wordt vaak een crème gebruikt. Maar het voorkomen van vochtverlies kan met deze Laviesage zonbeschermingscombinatie ook op een andere, natuurlijker wijze worden gerealiseerd doordat voedende vetten aan worden toegevoegd; zowel beschermende als onderhoudende vetten, die beschermen tegen uitdroging en de invloeden van zonlicht. Op die manier zorgt de natuur er voor dat je zonder sterke zonnefilters kunt zonnen en dat er op doelmatige wijze vitamine D3 in de huid wordt geproduceerd en je prachtig bruin wordt.

Gewone zonnecrèmes bevatten zonnefilters waarmee voorkomen wordt dat de huid onnodig veroudert door blootstelling aan zonlicht. Die filters blokkeren het aanmaken van vitamine D3.

Skin protect: Krachtige antioxidanten voor de bescherming van alle cellen in het lichaam

Skin Protect bevat geconcentreerde antioxidanten waaronder de vitamines C en E, zink en selenium die het lichaam en de huid beschermen tegen oxidatieve schade en ondersteunen bij het aanmaken van nieuwe huidcellen en weefsels. Skin Protect vermindert het schadelijke effect van zonlicht op basis van extracten en kleurstoffen die planten gebruiken om zichzelf tegen zonlicht te beschermen. Daarmee krijgt de huid haar natuurlijke beschermende vermogen tegen de schadelijke invloeden van het zonlicht terug.

Skin balance voedt de huid van binnenuit

Skin Balance is een huidproduct op basis van vis- en krill olie dat voldoet aan de strengste eisen qua zuiverheid en kwaliteit. Naast een hoge concentratie omega-3 vetzuren (60%), EPA en DHA bevat het fosfolipiden en de voor de huid onontbeerlijke vitamines A en E.

Vitaskin-C: Extra bescherming en een gezonde huid

Terwijl we van de zon genieten neemt het vitamine C-gehalte in de huid af. Door tijdens de zomer vitamine C te suppleren vermindert UVgerelateerde DNA-schade. Door vitamine C te combineren met de inname van vitamine E (Skin Protect en Skin Balance) wordt de beschermende werking verhoogd.

Wanneer gebruik je nog een zonnefactor?

Dat is afhankelijk van de intensiteit en de duur van de blootstelling aan het zonlicht. In Nederland kan je bij dagelijks gebruik van Skin Protect zonder probleem 15 tot 30 minuten in de volle zon en daarmee belangrijke vitamine D3 opbouwen. Mensen die erg snel verbranden, of veel langer in de zon willen blijven, moeten een zonbeschermingfactor gebruiken.

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid