BLOG

Even helemaal in de bodyflow met de Flowmat

Auteur
Gerlanda

Last van spanningshoofdpijn, slecht slapen, spijsverteringsproblemen, rugpijn of vastzittende schouders? Kom er zonder moeite vanaf door dagelijks 20 minuten te gaan liggen op de Flowmat®! Door de circa 6000 kunststofpuntjes in deze mat, wordt het lichaam tot volledige gezondheid en vitaliteit geprikkeld. Blokkades worden hierdoor opgeheven en de natuurlijke stroming in het lichaam komt als vanzelf weer op gang. In combinatie met de FlowPillow® is deze set het ideale middel voor totale vitalisering en ontspanning van je hele lijf. Vanaf nu als set te koop bij LOFF Assen.

Van oeroud principe tot moderne acupressuurmat

Duizenden jaren geleden gebruikten Indiase yogi’s spijkerbedden om in een meditatieve toestand te geraken, pijn te verlichten en herstel na ziekte te bevorderen. Eigenlijk is de Flowmat® niets anders dan een moderne versie van het Indiase spijkerbed, maar dan zonder de bijbehorende pijn. Als je erop gaat liggen, worden er rond de 6.000 acupressuurpunten in je lichaam gestimuleerd.

Naar de werking van spijkermatten is wereldwijd veel onderzoek gedaan. De resultaten zijn indrukwekkend. Uit onderzoek in Rusland is bijvoorbeeld gebleken, dat regelmatig gebruik van de Flowmat het hele immuunsysteem verbeterd, er minder stress wordt ervaren, spanningspijnen verminderen en de spijsvertering beter op gang komt.

Wat gebeurt er als je op de Flowmat gaat liggen?
De Flowmat® is uitgerust met honderden puntige kunststof kroontjes. Als je erop gaat liggen, kan dit de eerste seconden wat scherp aanvoelen. Maar ontspan gewoon je spieren en geef je eraan over: je zult merken dat het prikkelende gevoel als snel plaats maakt voor een heerlijke, warme stromingssensatie in je hele lichaam. Dit kun je misschien zelfs tot in je wangen en voeten voelen. Dit warme gevoel is het bewijs, dat er overal in je lichaam accupressuurpunten worden gestimuleerd. Dit is niet alleen uitstekend voor je bloedsomloop, het verlaagt ook je bloeddruk en bevordert de opname van voedingstoffen door de darmen. Tijdens een Flowmat sessie worden er ook nog eens gelukstofjes, de zogenaamde Endorfinen, in het lichaam vrijgemaakt. Hierdoor voel je je na 20 minuten op de Flowmat fijn, relaxed en gerevitaliseerd.

De FlowPillow®

Dit ergonomische kussen is door een gorter aantal accupressuurpunten perfect afgestemd op de kwetsbaardere lichaamsdelen en op lichaamsplaatsen met een natuurlijke holling. Hierdoor is dit kussen ideaal voor in de nek, om nekspanningen, hoofd en schouderpijnen te verlichten. Maar je kunt het ook gebruiken voor de onderbuik en maag/darmstreek, om de inwendige organen te stimuleren en de daar aanwezige spanningen weg te nemen (bijvoorbeeld stressbuikpijn en kramp). Dit kussen is ook heel geschikt plaatselijke cellulitis behandeling op bijvoorbeeld de bovenbenen!

 • Vermindering van pijnklachten in de rug-, nek, schouders, heupen en gewrichten
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Vitaliseert het hele lichaam
 • Geeft diepe rust en ontspanning
 • Betere slaap
 • Goed voor een vlotte stoelgang
 • Huidverbetering bij striae en cellulitis
 • Goed voor de fysieke en mentale conditie
 • Verlicht spanningshoofdpijn
 • De Flow mat en Flow Pillow zijn gemakkelijk samen te rollen tot een decoratief kussen voor op je bank of bed. Makkelijk overal mee naartoe te nemen, dus ook op vakantie of tijdens een verblijf in een hotel.
 • De Flowmat en FlowPillow zijn samen te koop voor € 35,00.