BLOG

Floaten als onderdeel van gezondheidsmanagement?

Auteur
Gerlanda

Steeds meer bedrijven komen erachter, dat het een goed idee is om aandacht te besteden aan de tevredenheid en gezondheid van hun werknemers. Gezonde, tevreden medewerkers hebben een betere motivatie en melden zich minder vaak ziek, waardoor ze hun werkgever uiteindelijk minder geld kosten. Floaten zou weleens een prima bijdrage kunnen leveren aan het gezondheidsmanagement van de toekomst.

Gelukkige, gezonde werknemers leveren betere prestaties

Onder gezondheidsmanagement vallen maatregelen die ervoor zorgen, dat werknemers hun werkzaamheden goed en op een gezonde manier kunnen uitvoeren. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een veilige en gezonde werkvloer, voorlichting geven over een gezonde levensstijl (gezond eten, regelmatig bewegen en minder roken en drinken) het aanbieden van cursussen en opleidingen, een fitnessruimte op het werk, fruitautomaten en gezonde broodjes in de bedrijfskantine en het bieden van ontspanningsmogelijkheden buiten werktijd, zoals korting op sportschoolabonnementen of wellness-arrangementen. Als werknemers lekker in hun vel zitten op het werk, ontstaat er minder ziekteverzuim, medische kosten en productieverlies voor de werkgever.

Vier dimensies van Arbo-gerelateerde vitaliteit
Binnen het gezondheidsmanagement bestaan er vier dimensies van Arbo-gerelateerde vitaliteit, die allemaal invloed hebben op de prestaties van werknemers

 1. Mentale vitaleit
  Lekker in je vel zitten op het werk, het hebben van creatief en zinvol werk, met mogelijkheden tot groei en ontwikkeling
 2. Fysieke vitaliteit
  Genoeg energie hebben, lichamelijke conditie en fitheid
 3. Sociale en emotionele vitaliteit
  Goede relaties hebben met collega’s en klanten, positief en vriendelijk behandeld worden op je werk
 4. Zingevingsvitaliteit
  Het gevoel te hebben iets zinvols bij te dragen aan de wereld en ertoe doen

Floaten: een boost voor de fysieke en mentale vitaliteit van werknemers

Hoe meer ontspannen werknemers zijn, hoe minder risico ze lopen op stress of een burn-out. Stress kan bovendien zorgen voor hart- en vaatziekten, infecties, rugklachten en maag- en darmklachten. Op het gebied van fysieke en mentale vitaliteit, kan floaten daarom een prima bijdrage leveren aan het gezondheidsmanagement van bedrijven. Floaten zorgt voor een diepe ontspanning, waardoor het stressniveau in het lichaam wordt verlaagd en er ruimte voor creatieve ideeën ontstaat. Daarnaast heeft floaten een stimulerende werking op verschillende lichaamsprocessen, zoals de stofwisseling en het immuunsysteem. Mensen die onder fysieke of mentale druk staan, hebben bovendien een grotere behoefte aan magnesium. Regelmatig floaten kan het magnesiumtekort, waarmee de meesten van ons toch al rondlopen, aanvullen. Bovendien kan een lekker verwenpakket, dat je met korting of zelfs helemaal gratis van je werkgever krijgt, je het gevoel geven dat je ertoe doet. Aangezien 1 uur floaten gelijk staat aan 5 uur slaap, zou een regelmatige floatsessie ook heel zinvol zijn voor gestreste managers, die aan een chronisch slaaptekort of jetlag leiden, omdat ze voortdurend moeten reizen voor hun werk.

Meer weten over de mogelijkheden van een float-abonnement als onderdeel van het gezondheidsmanagement van uw bedrijf?

Neem gerust contact op met Gerlanda Drenth: 0592-481292 of stuur een email naar: info@loff-assen.nl