post

Guasha therapie is een detox voor lichaam en geest! 💆‍♀️ Ontdek het in deze blog!

Reserveer direct een Guasha behandeling
Auteur
Gerlanda Drenth

Guasha therapie is een eeuwenoude schraaptechniek uit Zuidoost-Azië. De eerste aanwijzingen zijn oude geschriften van zo’n 200 jaar voor Christus. Nu, meer dan 2000 jaar later, wordt guasha nog steeds gebruikt. En niet alleen maar in het oosten, maar in landen over de hele wereld. Ook in Nederland wordt guasha therapie steeds populairder. Het wordt de hoogste tijd om te ontdekken wat guasha is, hoe het werkt en wat het kost!

Wat is guasha therapie? 

Guasha therapie is een oosterse huidbehandeling om afvalstoffen te verwijderen, je  doorbloeding te verbeteren en je energie beter te laten stromen. Tijdens deze behandeling schraapt de guasha therapeut met een speciale steen over je huid. Hierbij volgt de therapeut de meridianen in je lichaam, zodat je energiebanen letterlijk en figuurlijk worden aangeraakt. Daardoor werkt guasha therapie niet alleen ontgiftend voor fysieke afvalstoffen, maar ook voor eventuele emoties die je lichaam vasthoudt. Hoe vaker je guasha doet, hoe groter het effect.

Wat betekent guasha precies? 

Het woord guasha bestaat uit de twee Chinese woorden Gua en Sha. De letterlijke betekenis van Gua is ‘schrapen’ en de letterlijke betekenis van Sha is ‘zand’. Het zand staat symbool voor deeltjes die je lichaam vervuilen. Bijvoorbeeld afvalstoffen die je klachten geven, of emotionele blokkades waardoor je energie minder goed door je lichaam kan stromen. Tijdens guasha therapie worden deze deeltjes weggeschraapt. Hierdoor zal je je zowel mentaal als geestelijk beter voelen.

Voordelen van guasha therapie

  • Betere bloedsomloop
  • Detox voor de huid
  • Boost voor het immuunsysteem
  • Vermindering van emotionele blokkades
  • Ontspannen gevoel
  • Gedachten beter in balans
  • Meer in contact met je gevoelens

Guasha therapie voor je gezicht

Er bestaan verschillende behandelingsgebieden voor guasha therapie. Een veelgekozen lichaamsdeel is het gezicht. De huid op je gezicht is natuurlijk het eerste wat mensen zien, dus je wil het liefst dat deze effen is en straalt. Daarnaast zit je gezicht vast aan je hoofd, waar je hersenen zitten, en waar dus ook al het gemaal en gepieker plaatsvindt.

Bij LOFF zijn we gespecialiseerd in guasha behandelingen voor het gezicht. Je krijgt niet alleen guasha therapie, maar ook een diepe huidreiniging en een korte shiatsu hoofdmassage. Deze unieke combinatie verbetert je huid op alle fronten en het zorgt ervoor dat je volledig ontspant. Ook hebben wij al veel positieve ervaringen met anti age en het verlichten van spanningsklachten. Uiteraard hoef je geen klachten te hebben voor deze behandeling: guasha is ook geschikt als preventief onderhoud. Of gewoon voor ontspanning. Er is geen goed of fout!

Guasha therapie kosten

Guasha therapie kost meestal tussen de €50 en €70 per sessie. De prijs verschilt per therapeut en per behandeling. Bij LOFF betaal je €62,50 per losse behandeling of €52 in kuurverband.

Reserveer jouw guasha momentje in Drenthe

Ben jij klaar om je huid te laten stralen en lekker zen te worden? Dan is guasha therapie de ideale gezichtsbehandeling! Reserveer meteen een plekje bij LOFF in Assen. Wij zitten aan de ring, dus we zijn ook goed bereikbaar voor gasten uit Groningen en Friesland. Tot snel! 👋🏻

Boek Direct een Guasha gezichtsbehandeling

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid