BLOG

Haal het optimale effect uit je float-experience

Auteur
Gerlanda

Inmiddels hebben steeds meer LOFF-klanten het ontdekt: floaten is gewoon hartstikke lekker en ontspannend! Daarnaast is het ook nog eens supergezond voor lichaam en geest. We voorzien je hieronder van een paar handige tips & trucs, om het maximale uit je floatsessie te halen!

Hoe kun je het meeste uit je floatsessie halen?

Of je nu voor de allereerste keer de floatroom binnenstapt, of al een doorgewinterde float-freak bent; er zijn een paar dingen die je zelf kunt doen, om het beste uit je floatsessie te halen:

Ga eerst naar de wc.
Het is niet bevorderlijk voor het relax effect, als je met een volle blaas gaat floaten, want dan moet je je floatsessie halverwege afbreken, om naar het toilet te rennen.

Eet of drink niet te veel, voordat je gaat floaten.
Achteraf is veel drinken wel heel goed, om je lichaam te helpen, de afvalstoffen die tijdens de floatsessie zijn losgekomen weg te spoelen. Maar omdat floaten ook de spijsverteringen en de bloedsomloop bevordert, is het niet handig om een dubbele portie stamppot naar binnen te werken, voordat je gaat floaten. Het eerste uur na een stevige maaltijd mag je eigenlijk ook niet in een heet bad of in de sauna gaan zitten. Hetzelfde geldt voor floaten.

Ga van tevoren lekker douchen.
In onze floatrooms vind je douches, shampoo en douchegel. Het water in het floatbassin wordt voortdurend gefilterd, maar het is wel een lekker fris idee om zweet, make-up en bodylotion eerst van je huid af te spoelen, voordat je gaat floaten. Na het floaten is het sowieso altijd verstandig om te douchen, om de rest van het magnesiumzout uit je huid en haar te spoelen.

Doe oordoppen in.
Hoewel onze floatrooms volledig afsluitbaar zijn, zijn het geen 100% geluiddichte cabines. Je zult dus misschien in de verte een deur horen open- of dichtgaan, of degene in de floatroom naast je horen douchen. Voor geluidsgevoelige typetjes is het daarom een goed idee, om met een paar simpele oordoppen van volledige stilte te genieten tijdens je floatsessie.

Plan je floatsessie op een rustige dag.
Je hebt er weinig aan, als je tussen twee drukke vergadering door ‘even’ gaan floaten. Mensen kun je nu eenmaal niet met een druk op de knop in de relax-toestand zetten. Om een maximaal ontspanningseffect te bereiken, is het beter dat je de floatsessie op een vrije ochtend of middag plant. Zorg vooral dat je na die tijd even niets hoeft, maar ontspan nog even na met een heerlijk kopje Theodora theemelange en een chocolaatje of kleine snack in onze gezellige ontvangstkamer. Zodat je vol frisse energie weer de deur uitstapt!

Drink het liefste 3-4 uur voor je floatsessie geen cafeïne of energiedrankjes.
Cafeïne en cafeïne houdende producten versnellen je hartslag en maken het moeilijk om je te ontspannen. Neem liever een kop kruidenthee, water of een glas versgeperst sap in de uren voordat je gaat floaten.

Ga van tevoren niet fanatiek sporten of hardlopen.
Floaten is heel gezond en ontspannend, maar het zet je lijf tegelijkertijd ‘aan het werk’: het zorgt voor een betere doorbloeding, je spijsvertering wordt erdoor gestimuleerd, de afvoer van afvalstoffen wordt verhoogd en tal van andere lichaamsprocessen krijgen ook een ‘boost’. Daardoor is het niet verstandig, om vlak voor of na een floatsessie te gaan sporten. Doe het dus gewoon lekker rustig aan tijdens je float dag.

Go naked!
Het meest effect haal je uit een floatsessie, als je geen knellende bikini of badpak draagt. Je wilt immers geen onnodige prikkels op je huid voelen. De ruimte waarin de floatrooms zich bevinden, kun je op slot doen, en de floatroom zelf heeft een semi-transparante deur. Je hoeft dus niet bang te zijn, dat iemand je in je Adam- of Eva pakje ziet!

Blijf met je handen van je gezicht af.
Het water in het floatbassin bevat een hoge concentratie aan magnesiumzouten, dus het bijt, als dat in je ogen komt. Zorg er daarom voor, dat je niet aan je gezicht komt met je handen. Voor de zekerheid ligt er een handdoek op de rand van het floatbassin, waarmee je je gezicht en handen kunt afdrogen,

Ga je niet scheren op dezelfde dag.
As het magnesiumhoudende water met scheerwondjes of andere wondjes in aanraking komt, doet dat nu eenmaal pijn. Hier geldt letterlijk: geen zout in de wonden wrijven.

Begin met een positieve insteek aan je floatsessie.
Probeer zorgen of ergernissen al tijdens je rit naar LOFF-Assen uit je hoofd te zetten. Dit is even jouw moment, en het zou zonde zijn om je float ervaring te verpesten met negatieve gedachten! Probeer dus in een ontspannen toestand te komen, en als er toch iets vervelends is gebeurd, parkeer dat dan even naast je auto op de parkeerplaats. Je hoeft je een uur lang nergens druk over te maken, dus geniet ervan!

Als het je eerste keer is en je het idee van floaten spannend vindt, vraag dan om een rondleiding.Onze ruime, hoge floatrooms zijn zelfs geschikt voor mensen met claustrofobie, maar het kan soms helpen om eerst even met eigen ogen te zien, wat je te wachten staat.

Ga regelmatig floaten.
Net als voor sporten, gezonde voeding en andere ontspanningstechnieken geldt ook voor floaten: hoe regelmatiger je het doet, hoe groter het effect is. Het meest optimale effect bereik je, als je minimaal 1x per twee weken gaat floaten. Hiervoor hebben we aantrekkelijke float-abonnementen in de aanbieding. Vraag er gerust naar of kijk op onze website. Wij van LOFF-Assen wensen jou een super relaxte float-experience!

Floaten en effect

Boek direct een floatsessie