BLOG

Hotstone massage, voor warmte en diepe ontspanning

Auteur
Gerlanda

Bij floatcentrum LOFF kunnen onze klanten naast floaten en beauty behandelingen ook genieten van verschillende ontspanningsmassages. De meest bekende daarvan is waarschijnlijk de hot stone massage: een diepe ontspanningsmassage, waarbij gewerkt wordt met verwarmde stenen. Het doel van de hot stone massage is de complete ontspanning van alle afzonderlijke lichaamsdelen en spieren. De combinatie van warmte en hot stone massage geeft een uniek gevoel van welbehagen. Er wordt tijdens de massage gewerkt met basaltstenen, die ingewreven kunnen worden met etherische oliën, waardoor er naast warmte en ontspanning ook nog een heerlijke geur over het lichaam wordt verspreid, voor een maximaal wellness effect.

Warme lavastenen uit Hawaii

Hot stone massage is een oeroude massage techniek, die in heel Azië, het Pacifische gebied en de zelfs door de oerbewoners van Noord-Amerika werd beoefend. In het oude Hawaii gebruikte men voor deze massagetechniek warme lavastenen, die volgens de overleveringen gevuld waren met ‘Mana’ oftewel levensenergie. De Hawaiiaanse naam voor deze massagetechniek is Lomi-Lomi massage. De techniek werd van generatie op generatie doorgegeven. De Hawaiiaanen geloofden dat Lomi-Lomi de manier was om spirituele en lichamelijke gezondheid te bereiken. Toen de Europeanen Hawaii veroverden, was Lomi-Lomi massage lange tijd verboden, omdat het heidens zou zijn. Maar de oeroude techniek overleefde en wordt vandaag de dag over de hele wereld beoefend. De moderne hot stone massage maakt nog steeds gebruik van dezelfde principes als de Lomi-Lomi massage.

Hoe het werkt
Tijdens de hot stone massage worden basaltstenen gebruikt, die eerst worden verhit in een waterbad bij een temperatuur van ongeveer 50 ° C. Een aantal van deze stenen, de zogenaamde lay-out stenen, worden op bepaalde plaatsen onder het lichaam gelegd. Daarna worden er een aantal stenen op het lichaam geplaatst, langs de meridianen en energiecentra. De masseur neemt vervolgens twee stenen in de handen, waarmee het lichaam actief wordt gemasseerd. Door de zachte wrijving van de stenen tegen de huid, ontstaat er nog meer warmte. Tijdens het masseren worden de verschillende energiebanen van het lichaam behandeld, waardoor zelfs diepgewortelde spanningen en stress loskomen. Om de huid een extra stimulans te geven, kan de masseur de stenen ook met zachte klopbewegingen over de huid en de spieren laten gaan. Op deze wijze ontstaat er een stimulans, die vergelijkbaar is met een zachte vibratie, waardoor de spieren optimaal ontspannen en afvalstoffen worden afgevoerd. Om een extra ontspanningseffect te bereiken, wordt er vaak gewerkt met etherische oliën, die een heerlijke geur verspreiden. Mensen die deze massage hebben ondergaan, geven aan zich achteraf als herboren te voelen.

De koude wintermaanden zijn de ideale periode om heerlijk te genieten van een Hot stone massage. Om een optimaal ontspanningseffect te bereiken, kan deze massage ook uitstekend worden gecombineerd met een uurtje floaten. Kijk op onze website voor de verschillende wellness- of beauty-arrangementen.

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid