Blog

Kom maar op met die zomer! Bikini-ready met Body Sugaring

Auteur
Gerlanda

Het is een probleem waar bijna alle vrouwen mee kampen. Die vervelende haartjes op je benen, bij de bikinilijn of boven-en onderlip de baas blijven. De gangbare methodes voor een glad bikinihuidje in de zomer zijn epileren (auw!) scheren (veroorzaakt stoppels) of harsen.

Naast koude en warme was, is er nog een methode om op een hygiënische, minder pijnlijke en effectieve manier van je ongewenste haargroei af te komen: body sugaring, oftewel ontharing met behulp van vloeibare suiker. Body Sugaring bestaat al duizenden jaren. De woestijnvolkeren deden het ons voor, en nu kun je bij LOFF Assen ook gebruik maken van deze hygiënische en veilige methode, om langdurig van je ongewenste haargroei af te komen.

Maak direct een afspraak met ons

Ontharen in de woestijn

Sugaring, suikerwas of Perzische waxing is een ontharingsmethode, die duizenden jaren geleden door de oude Egyptenaren werd bedacht en in het Midden-Oosten nog steeds in gebruik is. Het is geen geheim, dat vrouwen uit het Midden-Oosten vaak erg behaard zijn. In de Moslimtraditie is het echter van groot belang, om schoon en rein, en dus onbehaard te zijn. De vrouwen moesten zich met natuurlijke middelen behelpen, daarom onthaarden zij hun lichamen met suiker en honing, ook wel bekend als sukkar of ḥalawa. Tot op de dag van vandaag wordt deze methode overal in het Midden-Oosten toegepast. Iedere familie heeft een eigen recept voor het maken van de suikerpasta. De ingrediënten worden van moeder op dochter doorgegeven, waarbij het recept een familiegeheim blijft.

De voordelen van Sugaring ten opzichte van ‘gewoon’ harsen

Body sugaring is de laatste jaren steeds populairder geworden in westerse landen. En dat is niet voor niets zo. Het heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van ‘gewoon’ harsen. Gewone harsmethodes, waarbij hete of koude harsstrips worden gebruikt, zijn vaak nogal pijnlijk. De hars kan soms te heet zijn, niet goed ‘pakken’ waardoor het harsen twee of drie keer moet worden herhaald, of er ontstaan huidirritaties. De harsrestjes die na het ontharen overblijven, moeten van de huid worden afgeplukt, of met olie worden verwijderd.

Body sugaring is een zachte, veilige, effectieve en natuurlijke methode van ontharen. Het haar wordt verwijderd bij de wortel en komt zachter terug. Dit betekent, dat de haarfollikel na regelmatig ontharen na verloop van tijd krimpt. De restjes suiker hoef je alleen maar af te wassen met lauw water of weg te vegen met een vochtig doekje. Bovendien wordt de suiker verwarmd tot kamertemperatuur, waardoor het risico op brandwonden nihil is. Daarom is body sugaring ook heel geschikt voor grote lichaamsvlakken, zoal de benen, rug en armen. Nog een voordeel voor mensen met gevoelige huidjes: suiker is van nature hypoallergeen.

Tips voor na de Body Sugaring behandeling

Body Sugaring heeft eigenlijk nauwelijks risico’s. Toch zijn er een paar dingen die je, net als na het scheren en harsen, beter kunt vermijden.

Kies liever niet voor een body sugaring behandeling als je last hebt van spataderen, couperose of een zonverbrande huid. Het is ook beter om niet meteen na een body sugaring behandeling onder de hete douche te stappen, omdat je huid na de behandeling toch iets gevoeliger is. De eerste vierentwintig uur na een behandeling kun je ook beter geen deodorant, make-up of geparfumeerde zeep op de onthaarde huiddelen smeren. En ga de dag waarop je een Body Sugaring behandeling hebt ondergaan, nooit zonnebaden of onder de zonnebank liggen.

De voordelen van Body Sugaring op een rijtje:

  • Geen verbrandingen i.v.m. lage gebruikstemperatuur
  • Wateroplosbaar en milieuvriendelijk
  • Leidt op den duur tot sterk verminderde haargroei
  • Geschikt voor alle delen van het lichaam en gezicht
  • Geen of bijna geen allergische reacties
  • Donkere haren worden lichter van kleur en dunner van structuur
  • Zeer korte haartjes kunnen al verwijderd worden
  • 100% natuurlijk product
  • Minder pijnlijk dan harsen

Wil jij ook bikini-ready zijn, maar liefst zonder pijnlijke behandeling? Kijk dan op onze website voor meer informatie, of maak een afspraak met een van onze schoonheidsconsulentes

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid