BLOG

Lekker in je vel zitten vanbinnen = stralend van buiten!

Auteur
Gerlanda

We kennen allemaal spreekwoorden zoals: ‘Ze straalt van geluk’, ‘de stress staat hem in het gezicht geschreven’ of ‘je bent wat je eet’. Deze oer-Hollandse wijsheden weerspiegelen een hele moderne trend. We komen er steeds meer achter, dat als we ons gelukkig en gezond voelen van binnen, dit ook aan de buitenkant te zien is. Omgekeerd geldt hetzelfde: mensen die ongezond eten, langdurige stress ervaren of structureel te weinig slapen of bewegen, zitten over het algemeen minder lekker in hun vel voelen, en ook dat is helaas aan de buitenkant te zien.

Het devies is dus gezond eten, regelmatig bewegen, voldoende slapen en zoveel mogelijk stress vermijden. Maar hoe doe je dat in onze drukke tijd, waarin mensen het gezinsleven vaak met een baan plus allerlei sociale verplichtingen moeten combineren?

Over ons eet- en drinkpatroon hebben we wel enige invloed: liefst zo vers mogelijk en gevarieerd eten en maximaal een paar glazen alcohol per week. Een uurtje verplicht sporten per week lukt meestal ook nog wel. Velen van ons hebben het gevoel dat we moeten sporten, om een beetje strak in ons vel te blijven zitten. Dit veroorzaakt ook weer een bepaalde stress, we moeten immers aan het geldende ideaalbeeld van ‘slank, fit en gezond’ voldoen.

Onderaan de lijst van prioriteiten komt meestal iets, dat minstens net zo belangrijk is als gezond eten en bewegen, en dat is een stukje ontspanning in ons leven inbouwen. Even ‘nee’ zeggen tegen alle verplichtingen, jezelf terugtrekken en alle drukte om je heen voor een moment loslaten. Want als je ontspannen bent, slaap je beter en als je beter slaapt, heb je ook meer energie om te sporten en al die andere dingen te doen, die de maatschappij van ons verlangt. Het zou een goed idee zijn, als we allemaal minstens één keer per week een ‘nu ben ik even niet thuis’ moment zouden inlassen. Mobiele telefoon uit, verstand op nul en relaxen maar.

Voor degenen die toch al weten dat ze de verleiding om hun appjes te checken niet kunnen weerstaan, is er nu een perfect alternatief: ga lekker een uurtje floaten. Zodra de deuren van Floatcentrum LOFF voor je opengaan, zet je alle stressfactoren even helemaal op ‘UIT’. De smartphone gaat in het kluisje, je stapt de privacy van je eigen floatcabine in, kiest voor zachte muziek of totale stilte en laat je heerlijk in het warme water zakken. Je voelt hoe alle stress en spanning letterlijk van je afvloeien. Je hoeft nu alleen nog maar je ogen te sluiten en te genieten van het moment…En na een uurtje dobberen, voel je je als herboren. Geen wonder, want 60 minuten floating staat gelijk aan 5 uur slaap!

Zelfs in de meest drukke agenda is er vast nog wel een gaatje te vinden om regelmatig een uurtje floaten in te plannen, voor de broodnodige ontspanning. Om er daarna weer stralend, fris en volledig opgeladen tegenaan te kunnen.

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid