BLOG

Magnesium facts: waarom is dit mineraal zo belangrijk voor je gezondheid?

Auteur
Gerlanda

We blijven er maar op hameren; hoe meer we bij LOFF Assen over dit levensbelangrijke mineraal te weten komen, hoe meer we het gevoel krijgen, dat we deze boodschap met anderen moeten delen; magnesiumtekort is de vermoedelijke oorzaak van heel wat vervelende kwalen. Daarom geven we je bij deze nog even een ‘rondje magnesium voor je gezondheid’!

Langer leven? Magnesium op peil houden!

Magnesium is een onmisbaar mineraal voor meer dan 300 lichaamsprocessen. Alle weefsels in je lichaam hebben magnesium nodig om goed te kunnen functioneren. Ons lichaam kan het echter zelf niet aanmaken of opslaan, daarom moet er voortdurend voldoende magnesium worden opgenomen door voeding, supplementen of via de huid (floaten of Zechzal producten, te koop bij LOFF). Uit een onderzoek in het Amerikaanse Journal of Intensive Care Medicine kwam naar voren, dat magnesiumtekort het risico op een vroegtijdige dood mogelijkerwijs verdubbelt. Daarnaast zijn er aanwijzingen, dat te weinig magnesium de boosdoener is achter tal van ziekten en aandoeningen. Het motto is dus: ‘Better safe than sorry’, of in dit geval ‘Better safe than sick’. Zorg dat je je magnesiumgehalte op pijl houdt, dan kun je een hoop lichamelijke ongemakken bestrijden of mogelijk zelfs voorkomen.

Neem contact met ons op

Lekker relaxed

Magnesium is eigenlijk een soort instant-relaxer voor je lijf en geest. Het is het meest krachtige ontspanningsmineraal dat er is; het laat je beter en dieper slapen en zorgt ervoor, dat je stress en lichamelijke inspanning beter aankan. Maar Magnesium heeft nog een hele waslijst van andere voordelen voor je gezondheid, dus de hoogste tijd om hierover meer te weten te komen. Als je lichaam namelijk een magnesiumtekort heeft, ontstaat het omgekeerde effect; je wordt prikkelbaar, krijgt sneller last van spierpijn en krampen, je kunt allerlei vage klachten krijgen en je kunt je er zelfs chagrijnig, angstig en ongelukkig door gaan voelen.

Door onze moderne eetgewoonten (snelle hap) komen veel van onze producten uit pakjes en zakjes. Zelfs zogenaamde ‘verse’ voedingsmiddelen liggen soms wekenlang in de koelschappen. Daardoor krijgen vaak te weinig magnesium binnen via onze dagelijkse voeding. En door jarenlange intensieve bewerking, is onze landbouwgrond magnesiumarm. Vroeger aten mensen uitsluitend vers, onbewerkt voedsel en seizoensgebonden groenten en vruchten, wat in feite veel gezonder was. Maar wat moet je dan wel eten om voldoende magnesium binnen te krijgen? Een paar voorbeelden van magnesiumrijke voedingsmiddelen zijn; noten, zaden, peulvruchten, groenten zoals spinazie, avocado’s en broccoli, zeewier, vruchten zoals bananen en vijgen, knoflook, peterselie, paardenbloemen, garnalen, sojabonen, bruine rijst, tarwezemelen, tarwekiemen, boekweit, gierst, rogge en tofu.Probeer iedere dag minstens 3 van deze producten op het menu te zetten en vermijd zoveel mogelijk voorverpakt voedsel

Wat moet je juist niet eten?

Alcohol, suiker, snoep, frisdrank, sport- en energiedrankjes, koffie en te veel zout zijn echte magnesiumvreters. Probeer daarom je dagelijkse portie van deze producten te verlagen. Medicijnen zoals sommige bloeddrukmiddelen of diuretica, kunnen ook een magnesiumtekort veroorzaken. Voor patiënten die dit soort medicijnen innemen, is het wellicht een goed idee om met hun arts te praten over magnesiumsupplementen, om dit tekort te compenseren. Let op! Mensen met hartziekten of nierziekten mogen magnesium alleen onder toezicht van een arts gebruiken.

Hieronder geven we je een lijst van aandoeningen, die mogelijkerwijs verband kunnen houden met een (langdurig) magnesiumtekort:

 • Fibromyalgie(Chronische) vermoeidheid
 • Prikkelbaarheid, angstig gevoel
 • Spierkrampen en stijve spieren
 • Slecht slapen, slecht doorslapen
 • Kuitkrampen
 • Hyperactiviteit, onrust bij kinderen
 • Migraine/hoofdpijn
 • Astmatische symptomen
 • Nierstenen
 • Verstoord suikergehalte in bloed (Hypoglykemie)
 • Moeite om af te vallen, overgewicht
 • Osteoporose
 • Hoge bloeddruk, hartkloppingen
 • Menstruatie krampen
 • Verstopping
 • Stemmingswisselingen

Extra magnesium-boost voor een optimale gezondheid

Magnesium kun je innemen als supplement, of nog veel eenvoudiger via het grootste orgaan van je lichaam: de huid. De eenvoudigste manier om een magnesium boost aan je lichaam te geven, is regelmatig te gaan floaten. Het is niet alleen de ideale manier om je magnesiumpeil te onderhouden, floaten is ook nog eens heerlijk ontspannend en goed voor je huid. Bij LOFF- Assen gebruiken we uitsluitend hoogwaardig magnesiumzout uit een oeroude bron bij Veendam. Dit magnesiumzout heeft het hoogste gehalte aan magnesium ter wereld. Ook de Zechzal producten uit onze (online) shop, zoals badkristallen, magnesium-gel, magnesium-olie of deodorant bevatten dit waardevolle magnesium. Zo zorg je niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je gezondheid!

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid