Blog

Magnesiumproducten van Zechsal: eerste hulp via de huid

Auteur
Gerlanda

Magnesium is letterlijk overal goed voor: het versterkt je immuunsysteem, helpt bij spierkrampen, speelt een rol bij maar liefst 350 enzymatische lichaamsprocessen en het helpt je ontspannen. Helaas lopen de meesten van ons door ons bewerkte voedsel, onze levensstijl en de uitloging van de bodem met een chronisch magnesiumtekort rond. Dit kan veel ‘vage’ klachten veroorzaken, zoals spierkrampen, vermoeidheid, menstruatieklachten en migraine.

Gelukkig wonen we in het Noorden vlakbij een van de meest waardevolle magnesiumbronnen ter wereld. In Tripscompagnie, een klein plaatsje vlakbij Veendam werd in 1982 begonnen met het winnen van een unieke zoutlaag uit de Zechstein zee. Deze zee is 250.000.000 jaar geleden ingedroogd. Het magnesiumzout uit de bron in Tripscompagnie is erkend als het zuiverste en hoogst geconcentreerde magnesium ter wereld. Uit dit magnesiumzout worden de Zechsal producten, zoals badkristallen, magnesiumolie en magnesiumgel gemaakt. We geven je hier een paar handige tips, hoe je de Zechsal producten bij allerlei kwaaltjes kunt inzetten.

Zechsal magnesiumolie: eerste hulp bij spierkrampen

Zechsal magnesiumolie is een hoog geconcentreerde, vloeibare vorm van magnesiumchloride, dat opgelost is in water. Deze olie zit in een handig spray-flesje en je kunt hem gebruiken als deodorant, bij spierpijn, kuitkrampen, menstruatiekrampen of rugpijn. Magnesiumolie is een bovendien een prima manier om je dagelijkse portie magnesium op te nemen via je huid. Last van buikpijn, migraine, menstruatiekramp of spierpijn? Spray een paar keer olie op je huid en masseer deze zachtjes in. Je zult het effect bijna meteen merken. Als deodorant houdt magnesium je oksels niet alleen lekker fris, het bestrijdt ook nare bacteriën, die vieze geurtjes veroorzaken en je neemt via de zweetklieren in je oksels bovendien heel gemakkelijk magnesium op. Als je zwanger bent en drie keer per nacht je bed uitspringt, omdat je kuiten in brand staan, helpt deze olie ook uitstekend. Masseer de olie voor het slapengaan op je kuiten en laat het de hele nacht intrekken. Je nachtrust zal er stukken door verbeteren!
Laat de olie altijd minimaal 10 minuten inwerken. Een lichte tinteling en een warm gevoel zijn normaal en duiden erop dat er magnesium wordt opgenomen.
Tip: spray de olie meteen na het douchen of sporten op je huid. Een warme huid bevordert de opname van magnesium.

Zechsal magnesium gel voor een mooie, soepele huid en het verlichten van pijnlijke plekken.

Zechsal magnesiumgel is een pure gel, met een hoge concentratie van 30% magnesiumchloride. Deze gel zuivert, hydrateert en bevordert het herstel van de huid. 70% van de mensen met huidaandoeningen blijken er baat bij te hebben. Je huid is al na 3 weken 19% beter gehydrateerd en 33% gladder. De gel smeert bovendien heel makkelijk uit.

Je kunt magnesium gel naar behoefte bij uiteenlopende huidklachten gebruiken. Je kunt hem ook prima gebruiken als massagegel. Na het aanbrengen minimaal een kwartier laten zitten, daarna afspoelen of deppen.

Zechsal magnesiumgel is ook ideaal voor pakkingen op pijnlijke plekken, zoals de knie, nek of schouder. Smeer daarvoor een royale hoeveelheid gel op de pijnlijke plek, en wikkel hierna een warme doek over de plek heen. Laat het minimaal een kwartier broeien, daarna kun je de gel van de huid deppen of spoelen. Ook hier geldt: werkt het beste op een warme huid (bv. na het douchen of sporten).

Gezond genieten en ontspannen met Zechsal bad kristallen

Je eigen mini-float sessie in het comfort van je eigen badkuip: Zechsal bad kristallen bestaan uit zuiver magnesiumchloride in vaste vorm. De kristallen lossen uitstekend op in water. Ingrediënten: 47% magnesiumchloride, kristalwater. Een zak van 2 kg, is goed voor 2 tot 4 ligbaden of 16 voetenbaden.

Wat is er na een lange werkdag heerlijker dan een weldadig ligbad, om je te ontspannen en om je huid te verzorgen. Doe daarvoor een halve tot 1 kg Zechsal badkristallen in een bad van (ideale temperatuur is 37graden) en laat je lekker achterover zakken. De badtijd is minimaal 20 minuten, optimaal is 45 minuten. Voor een voetbad doe je een flinke schep magnesiumzout in een teiltje met warm water, en laat je voeten hier minimaal 20 minuten in weken. Omdat magnesium heel goed via de voeten kan worden opgenomen, werkt dit ook prima. Stress, hoofdpijn, een droge huid, nek, schouder en rugklachten, spierkrampen, menstruatiekrampen en slapeloosheid laten zich allemaal verdrijven met een ligbad of voetbad met Zechsal zouten.

Wil je ook meer weten over wat Zechsal producten voor jouw gezondheid kunnen doen? Kom dan gerust eens langs, kijk op onze webshop of raadpleeg het boekje: Magnesiumolie gebruikersboek door Dr. Barbara Hendel, te koop bij LOFF Assen of via onze webshop. In dit boekje vind je talloze tips in over het gebruik van magnesiumproducten om je gezondheid te bevorderen.

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid