BLOG

Nieuw bij LOFF: gezond, biologisch en vooral lekker, producten van à la Rineke

Auteur
Rineke

Bij LOFF houden we van natuurlijke, eerlijke producten, die zo min mogelijk schade toebrengen aan mens, dier of milieu. Naast onze verzorgings- en vitaminesupplementenlijn, werd het dus hoog tijd om iets voor de inwendige mens aan ons assortiment toe te voegen. Producten van à la Rineke zijn ontworpen door Rineke Dijkinga, een orthomoleculair therapeute, die zich al meer dan twintig jaar bezighoudt met het effect van voeding op ons lichaam. Of zoals Rineke zelf zegt: “Mijn missie is om mensen te informeren over eerlijke, onbewerkte voeding. Want het voedsel op je bord bepaalt voor een belangrijk deel je gezondheid”. En het fijnste aan de muesli ’s, theesoorten, broodmixen en soepen van à la Rinke is: ze zijn hartstikke lekker en makkelijk in het gebruik! Tijd voor een smakelijk voorstelrondje.

Loze voedingsstoffen maken ons ziek

Het begon allemaal met de patiënten, die Rineke jarenlang in haar praktijk behandelde voor tal van lichamelijke klachten. Veel mensen werden ziek door hun eetgewoonten en wisten helemaal niet hoe ongezond de ‘voeding’ die ze iedere dag aten voor hun lichaam was. Het bewerkte voedsel uit pakjes, blikken en potjes bevat namelijk nagenoeg geen vitaminen, mineralen of vezels meer. Daarvoor in de plaats zit het vol met geur, kleur en smaakstoffen en verdikkingsmiddelen, die ons lichaam alleen maar belasten. Je lever moet dus zijn werk zien te doen zonder echte toevoer van belangrijkste voedingsstoffen, en dat hij op den duur niet vol. Rineke hoorde vaak de opmerking: “Had ik dit maar eerder geweten”. Met Investeren in de toekomst van je gezondheid kun je volgens Rineke dan ook niet vroeg genoeg beginnen. Omdat ze een groter publiek wilde bereiken met informatie over gezonde boeken, dus schreef ze haar eerste boek ‘Weten van heerlijk eten deel 1’. Het boek werd al snel een bestseller en lezers vroegen haar steeds vaker of ze bepaalde recepten niet kant en klaar kon leveren. Zogezegd, zo gedaan. In 2012 kwam de glutenvrije havermuesli op de markt. Een mix van fijne havermout, ongebrande noten, zonnebloempitten, haverzemelen, lijnzaad, kokoschips en gedroogde gojibessen. Het duurde niet lang, voordat er een hele reeks nieuwe producten volgde. Producten die nu ook te koop zijn bij LOFF-Assen.

Soepen, kruidenmixen, lekkere theesoorten en broodmixen
Inmiddels is het assortiment van à la Rineke uitgebreid met een hele reeks smakelijke producten, die je ook als toevoeging aan sauzen, soepen of andere gerechten kunt inzetten:

  • Verschillende broodmixen zoals de feestelijke broodmix en de groentebroodmix
  • Havermuesli en quinoa muesli
  • Diverse kruidenmixen zoals de curry relax mix, de mediterrane mix en de marinade kipkruiden mix,
  • Super Soepen (de naam zegt het al) van gedroogde groenten en kruiden, zoals de super soep pompen of super soep tomaat. Heerlijk als tussendoortje met heet water vermengd of als toevoeging aan een zelfgemaakte soepen of sauzen.
  • Gemende kruidenthee zoals de vitaal thee, ontspannende thee, spijsverteringssupport thee en luchtwegen thee
  • Supplementen uit 100% natuurlijk bestanddelen zoals de groene Multi en de visvrije omega 3. Deze zijn gemaakt van pure algen, die in schone bassins worden gekweekt. Daarom zitten er geen vervuilende middelen zoals antibiotica in.
  • Graansoorten in pak zoals volkoren quinoa., naakte haver, zonnebloempitten proteïne en pompoenpitten proteïne.

Misschien vraag je je af, hoe moet ik dat dan allemaal gebruiken? Het recept voor alle producten staat op het pakje, daarnaast kun je via de website van Rineke diverse recepten downloaden en daarnaast zijn al haar recepten te vinden in een van de boeken die ze heeft geschreven, zoals Weten van heerlijk eten deel en 2, Alles draait om je hormonen en Weetjes over heerlijk eten, ook te koop bij LOFF-Assen. Belangrijk weetje voor mensen met coeliakie (glutenallergie): alle producten van a la Rineke zijn glutenvrij.

 

Ik heb een vraag voor Loff

Gemak dient de mens, maar het milieu mag niet worden vergeten

Bij Rineke staat voorop, dat de producten die ze verkoopt gemakkelijk klaar te maken moeten zijn en dat ze vooral lekker moeten smaken. Maar het is ook heel belangrijk, dat dieren en het milieu niet onnodig worden belast. Daarom zet ze zich in voor het behoud van een gezonde bodem en educatie voor boeren in haar project ‘(H)eerlijk Westerwolds land’. Met de opbrengst van haar boeken heeft ze 2,4 hectare land in Westerwolde gekocht en de uitgeputte bodem binnen twee jaar weer in een vruchtbaar stuk land omgetoverd. Daarnaast probeert ze haar producten zoveel mogelijk van biologische boeren uit de regio te betrekken en biodiversiteit te promoten. Want als je gaat voor duurzame gezondheid, ga je automatisch voor een gezonder milieu.

Meer weten over de producten van a la Rineke? Kom bij LOFF Assen de folder halen, vraag naar ons assortiment of kijk op onze webshop.

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid