post

Naar de sauna: een echte boost voor je gezondheid!

Auteur
Gerlanda

Het koude jaargetijde komt er weer aan, met alles wat daarbij hoort: gure wind, regen, verkoudheden en griepvirussen die op de loer liggen. Daarom is het juist tijdens de maanden met de ‘r’ een goed idee om regelmatig een bezoekje aan de sauna te brengen. Want niets is zo goed voor onze weerstand, als af en toe flink te zweten, om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen en de bloedsomloop een zetje te geven. Goed nieuws! Goed nieuws! Bij LOFF Wellness in Assen geniet je van alle gezondheidsvoordelen en sauna faciliteiten.

Je immuunsysteem versterken via de zweetklieren

Een dagje sauna is dus heel gezond, maar hoe werkt dit nu precies? Het heeft allemaal te maken met de verhoogde temperatuur. In de sauna stijgt je lichaamstemperatuur namelijk naar 39 graden, waardoor de huidporiën open gaan staan en de zweetklieren optimaal hun werk kunnen doen. Het is wel belangrijk om altijd voldoende te drinken tussen de saunarondes door, omdat vochtverlies in het lichaam bloeddrukverlagend werkt. Genoeg drinken zorgt er ook voor dat afvalstoffen in een verhoogd tempo via je zweetklieren kunnen worden uitgescheiden. Door het afwisselen van een saunagang met een koude douche, voetbad of onderdompeling in een koud waterbassin, krijgt je bloedsomloop een enorme oppepper en wordt automatisch je weerstand verhoogd.

Boek direct een sauna

Rondje sauna bij LOFF

Het kleinschalige, gezellige saunalandschap van LOFF heeft diverse soorten sauna’s. Hieronder stellen we ze kort aan je voor en leggen meteen uit waar een bepaald type sauna goed voor is.

Finse of Zweedse sauna

Deze sauna’s zijn meestal van hout, wat ze een knusse, natuurlijke uitstraling geeft. In dit type sauna is de lucht erg droog en warm, waardoor je al snel flink gaat zweten en je bloedvaten open gaan staan. Na een paar minuten voel je letterlijk hoe het bloed in je aderen klopt. Het beste is om na iedere saunagang  het lichaam af te koelen door een koude douche of koudwaterbad. Belangrijk is daarbij altijd in de richting van het hart te werken. Dus eerst je benen en armen van beneden naar boven afspoelen, en daarna pas je romp.

Infraroodsauna

In deze sauna ontstaat een intensieve, aangename warmte door infraroodlampen. Deze lampen zenden infrarode stralen uit, die het lichaam diep binnendringen. De infraroodsauna is een uitkomst voor mensen die niet zo van de intensieve hitte van de Finse sauna houden. Bovendien zijn de wanden van onze infraroodcabine van glas, waardoor je vanuit je ergodynamische stoel gewoon naar buiten kunt kijken. Na gebruik van deze sauna moet je juist niet meteen af gaan koelen met koud water, omdat de warmte anders opgesloten raakt in je lichaam.

De gezondheidsvoordelen van de sauna op een rij

Een paar uurtjes in de sauna geeft niet alleen het ultieme wellness gevoel, het is daarnaast ook nog eens heel goed voor je lijf. De sauna zorgt namelijk voor:

 • Een betere doorbloeding in het lichaam;
 • Verhoging van de hartslag met zo’n 50-75%. Het effect op je hartspier en metabolisme is daarmee vergelijkbaar met een fikse wandeling;
 • Intensieve schoonmaakbeurt voor je lijf door de verhoogde uitscheiding van afvalstoffen via de huid, nieren, lever en het lymfesysteem;
 • Gezonde huid door een betere toevoer van voedingsstoffen;
 • Zorgt voor diepe ontspanning en vermindering van stress;
 • Er worden meer endorfines (gelukstofjes) in de hersenen aangemaakt, wat pijn verlichtend en rustgevend werkt;
 • Betere weerstand tegen temperatuurswisselingen;
 • Versterkt de vaatwanden;
 • Extra vetverbranding, doordat je hartslag in de zogenaamde cardiozone komt, waardoor je lichaam meer vetten verbrandt;
 • Diepere slaap. Door het vrijkomen van endorfines slaap je sneller in en is de kwaliteit van je slaap beter;
 • Verlicht gewrichts- en spierpijn. Door de verhoogde bloeddoorstroming kan melkzuur in de spieren sneller worden afgevoerd;
 • Werkt weerstand verhogend: onderzoek heeft aangetoond dat de sauna zorgt voor een toename van witte bloedcellen, die je lichaam beschermen tegen ziekteverwekkers.

Wil je onze mooie wellness oase een keertje komen uitproberen, om te ervaren wat een saunagang voor jou kan doen? We verelkomen je graag. Je krijgt van ons badslippers, scrubzout en een heerlijke badjes tot je beschikking. Als je een all-in arrangement boekt, zitten daar ook nog eens heerlijke en gezonde hapjes, drankjes en onbeperkt koffie, thee en water bij. Kijk op onze site voor de tarieven of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid