Blog

Zon, wel de voordelen niet de nadelen

Auteur
Gerlanda

Het ideale beschermingsduo voor een zorgeloze zomer

Iedereen wil graag in de zomer genieten van al het goede dat de zon te bieden heeft. Het is daarbij van groot belang dat we onze huid goed verzorgen en in conditie houden. Want dat de zon ook negatieve effecten heeft op de huid is bekend: Door te veel UV-straling ontstaan er vrije radicalen die schade kunnen toebrengen aan het lichaam. De huid beschermt zichzelf tegen de negatieve effecten van UV-straling door het vormen van pigment en het activeren van antioxidanten. Het is daarom voor de huid van belang om over voldoende antioxidanten te beschikken om het DNA te beschermen. Wanneer het lichaam over voldoende antioxidanten beschikt zal de huid zich beter

vernieuwen en treden er minder verouderingsverschijnselen op. De meest effectieve manier om de huid te beschermen is om deze van binnenuit te beschermen tegen de ongewenste invloeden van zonlicht, zoals uitdroging, verbranden en huidveroudering.

Neem contact met ons op

het behouden van een mooie en gezonde huid

Tegen uitdroging wordt vaak een zonnecrème gebruikt. Zonnecrèmes bevatten zonnefilters waarmee wordt voorkomen dat de huid onnodig veroudert door blootstelling aan zonlicht. Het nadeel van die filters is dat ze de aanmaak van vitamine D3 blokkeren. Het voorkomen van uitdroging van de huid door vochtverlies wordt met deze Laviesage zonbeschermingscombinatie op 100% natuurlijke wijze gerealiseerd met zowel beschermende als onderhoudende vetten, die beschermen tegen uitdroging en de invloeden van zonlicht. Op die manier zorgt de natuur ervoor dat je zonder sterke zonnefilters kunt zonnen en dat er op doelmatige wijze vitamine D3 in de huid wordt geproduceerd en je prachtig bruin wordt.

Skin protect: Krachtige oxidanten voor de bescherming van alle cellen in het lichaam

Skin Protect beschikt over geconcentreerde antioxidanten waaronder de vitamines C en E, zink en selenium die het lichaam en de huid beschermen tegen oxidatieve schade en ondersteunen bij het aanmaken van nieuwe huidcellen en weefsels. Skin Protect vermindert het schadelijke effect van

zonlicht op basis van extracten en kleurstoffen die planten gebruiken om zichzelf tegen zonlicht te beschermen. Daarmee krijgt de huid haar natuurlijke beschermende vermogen tegen de schadelijke invloeden van het zonlicht terug.

Skin balance voedt de huid van binnenuit

Skin Balance is een huidproduct op basis van vis- en krill olie dat voldoet aan de strengste eisen qua zuiverheid en kwaliteit. Naast een hoge concentratie omega-3 vetzuren (60%), EPA en DHA bevat het fosfolipiden en de voor de huid onontbeerlijke vitamines A en E.

Wanneer gebruik je nog een zonnefactor

Dat is afhankelijk van de intensiteit en de duur van de blootstelling aan het zonlicht. In Nederland kan je bij dagelijks gebruik van Skin Protect zonder probleem 15 tot 30 minuten in de volle zon en daarmee belangrijke vitamine D3 opbouwen. Mensen die erg snel verbranden, of veel langer in de zon willen blijven, moeten een zonbescherming-factor gebruiken.