BLOG

10 Voordelen van floaten

Auteur
Gerlanda

Zoek je een makkelijke manier om in je mentale en lichamelijke gezondheid een boost te geven? Met floaten heb je jouw antwoord eigenlijk al! Een floatsessie is het moment om helemaal tot rust te komen en een momentje voor jezelf te pakken. Floaten is investeren in je gezondheid! Lees snel verder en ontdek de 10 voordelen van floaten.

10. Floaten maakt je positiever

Hoewel het nog niet is bewezen, helpt floaten je om relaties met anderen te verbeteren. Dat komt doordat floaten een positieve invloed heeft op hoe jij met anderen omgaat. En dat heeft dan weer alles te maken met de voordelen van stressvermindering, een gevoel van welzijn en een verhoogd bewustzijn. Al deze dingen maken interacties met je omgeving makkelijker. Ook geven veel floaters aan dat ze zich beter in anderen kunnen verplaatsen. Misschien is floaten wel een wondermiddel voor meer wereldvrede… Een mooie gedachte, nietwaar?

9. Floaten is de ideale selfcare

Houd van jezelf, niet alleen in woorden maar ook in daden! Als je floaten aan je to-dolijst toevoegt, kun je de dagelijkse spanningen van het leven beter aan. Veel mensen geven zoveel energie weg – aan vrienden, familie of op het werk – dat ze zichzelf uit het oog verliezen. Onthoud dat het enorm belangrijk is om af en toe een momentje voor jezelf te pakken! Om even lekker bij te tanken. Met een uurtje floaten kan jij je batterij weer helemaal opladen en treed je de wereld weer met hernieuwde energie tegemoet.

8. Floaten helpt tegen spanningshoofdpijn

Heb je last van een vastzittende nek, gespannen schouders en spanningshoofdpijn? Zak lekker achterover in een floatbad en laat alle stress van je afglijden. Volgens recente wetenschappelijke studies kan floaten gezien worden als een langdurige en veelzijdige behandeling voor dit soort klachten.

7. Floaten helpt je om beter te slapen

Het is aangetoond dat floaten de slaapkwaliteit verbetert. Met een uur floaten per week zal je al merken dat je beter gaat slapen. Nog beter is het om twee keer per week een uur te dobberen. Een kleine moeite, als daarmee een einde aan ‘plafonddiensten’ en woelen komt. En wie wil er nu niet lekker uitgerust voor de dag komen?

6. Floaten verlaagt je bloeddruk

Een lage bloeddruk is positief voor de lange termijn, want het vermindert de kans op beroertes en hartaanvallen. Dat geldt voor mensen van alle leeftijden, zelfs als hun bloeddrukwaarden al normaal zijn. Een verlaging van de bloeddruk is dus ook goed voor jonge, fitte mensen. Floaten is een van de simpelste en leukste manieren om een lagere bloeddruk te bereiken

5. Floaten zorgt voor ontspanning

Stress maakt het leven onnodig moeilijk en zwaar. Je kunt veel beter drijvend happy zijn dan thuis zitten te piekeren! Stressverlaging is dan ook een van de belangrijkste voordelen van floating. Maar hoe zit dat?

Verschillende onderzoeken laten zien dat floaten een effectieve en toegankelijke manier is om stress te verminderen. Na het floaten waren de mensen uit de studies in een betere, minder gestreste stemming! Daarnaast bleken deze mensen op termijn lagere cortisolwaarden (het stresshormoon) en een lagere bloeddruk.

4. Floaten herstelt je spierherstel

Sport je veel of heb je om andere redenen last van je spieren en gewrichten? Een floatsessie doet wonderen! Floaten verlaagt het melkzuur in de spieren en vermindert spierpijn. Dat betekent dat je sneller deel kunt nemen aan de dingen die je leuk vindt, of het nu sporten of iets anders is. Het magnesium uit het water in de floatbaden zou je sportprestaties zelfs kunnen verhogen

3. Floaten verhoogt je creativiteit

Een verrassend, maar bewezen voordeel: floaten stimuleert je vermogen om creatief te denken en problemen op te lossen. Daarnaast verhoogt floaten je energieniveau. Dus of je nu je artistieke talenten wilt uitbreiden of gewoon beter wilt presteren op je werk, met een floatsessie drijf je vanzelf in de goede richting

2. Floaten helpt je met mediteren

Dat mediteren goed voor je is, weet je natuurlijk allang. Maar misschien schrikt het vele oefenen dat bij mediteren hoort, je wel af. Gelukkig kan floaten jou op een natuurlijke manier laten mediteren! Veel mensen die regelmatig floaten, bereiken zonder moeite en soms zelfs onbewust, een zogenaamde ‘meditatieve toestand’. Je hoeft hiervoor geen bepaalde mantra te beheersen, jezelf in onmogelijke posities te buigen of proberen om je optimaal te focussen. In plaats daarvan lig je rustig te drijven. Zo simpel kan het zijn

1. Floaten maakt het makkelijker om gewoonten af te leren

Misschien baal je ervan dat je rookt, of werk je iedere dag een zak chips naar binnen, ook al weet je dat het slecht voor je is. We don’t judge! Het is alleen wel goed om te weten dat floaten kan helpen om ingesleten gewoontes af te leren. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat floaten voor een betere verbinding tussen het bewustzijn en het lichaam zorgt. En dat helpt je dan weer om bewustere keuzes te maken. Je lijf zal je er dankbaar voor zijn!

Welk voordeel spreekt jou het meest aan?

Er zijn in elk geval meer dan genoeg redenen om een floatsessie te reserveren. Maar wees gewaarschuwd… Straks wil je niet meer anders ;-).