BLOG

6 fabels over floaten (en hoe het wél zit!)

Auteur
Gerlanda

Wist je dat floaten al meer dan 50 jaar bestaat? Het begon ooit als een wetenschappelijk experiment, maar er is sindsdien veel veranderd. De krappe floattanks zijn vervangen door moderne, ruime floatcabines. En de ongezellige termen ‘sensorische deprivatie’ en ‘isolatietherapie’ maken plaats voor ‘floating therapie’. Zen worden, in de volksmond. Je gaat vrij van prikkels ronddobberen in een ruim bassin dat gevuld is met warm, zout water. Een heerlijke ervaring voor mensen die even willen ontstressen en geestelijk ontspannen. Twijfel je nog vanwege het beeld dat je van floaten hebt? Lees dan deze 6 fabels over floaten en ontdekt floaten toch echt een goed idee is. Ook voor jou!

Fabel 1: floaten maakt je claustrofobisch

Vroeger waren de floattanks klein en donker, wat sommige mensen een angstig en claustrofobisch gevoel gaf. Maar dat is allang niet meer zo, in elk geval niet bij LOFF. Onze moderne floatrooms hebben meer dan genoeg ruimte. Onze floatrooms zijn ruim en hoog, het licht kan aanblijven en je kunt met je pink de semi-doorzichtige deur openen, waarna je zo naar buiten stapt. Door het hoge plafond kun je zelfs in de floatroom gaan staan, al is het natuurlijk de bedoeling dat je even lekker gaat liggen. Als je het prettig vindt, kan je de deur van de cabine open laten. Je kunt er elk moment uit, en aan het koord trekken om ons om hulp te vragen. 

Fabel 2: al dat water is maar eng

Niet iedereen houdt van water. Als je last hebt van watervrees, kan het eng lijken om in water te drijven. Maar als we je vertellen dat het water minder dan een halve meter diep is, klinkt het al veel minder eng, toch? Al helemaal omdat je, door de grote hoeveelheid magnesiumzouten in het water, altijd zal blijven drijven. Er ligt een kussentje dat je kunt gebruiken voor je hoofd. Dus zelfs als je in slaap valt, zul je gewoon blijven liggen en niet zinken. Dus verstand op nul en dobberen maar!

Fabel 3: ik heb te weinig privacy

Floaten doe je doorgaans naakt. We kunnen ons goed voorstellen dat je dan wat privacy nodig hebt. Bij LOFF krijg je alle privacy, want daar float je in je eentje. Je krijgt een eigen kamer waar je alle rust en ruimte krijgt om je om te kleden en te douchen. Dus niemand ziet jou, en andersom. Als je het prettig vindt, mag je zwemkleding dragen. Maar we raden aan om naakt te floaten: een zware zwembroek of knellende bikinibandjes zijn nu eenmaal niet zo ontspannen. Wil je liever met z’n tweeën floaten? Dan kies je zelf met wie je dat gaat doen.

Fabel 4: floaten is niet hygiënisch

Toegegeven, je bent niet de eerste en ook niet de laatste persoon die de floatroom gaat gebruiken. Maar dat is niet erg, want dankzij ons hightech systeem met twee filters en een UV-desinfectie, wordt het water doorlopend gezuiverd. Tussen twee floatsessies wordt het water helemaal gereinigd. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat er iets ‘engs’ van je voorganger in het water drijft, wat in sauna’s en openbare zwembaden soms wel het geval is. Bij LOFF is floaten volledig hygiënisch en veilig.

Fabel 5: een uur floaten is te kort

Floaten helpt je om te onthaasten. In onze floatingrooms duren de sessies meestal drie kwartier. Dat klinkt korter dan dat het voelt. Omdat je geen prikkels hebt, geeft deze sessie je lichaam en geest voldoende tijd om tot rust te komen. Voor sommige mensen voelt het alsof ze er een hele middag of ochtend ‘tussenuit’ zijn geweest. Na het floaten ben je van harte welkom in onze woonkamer voor een kopje kruidenthee met chocolaatje. Zo verleng je jouw ontspannen ervaring. Tip: je kunt ook een arrangement boeken, waarbij je floaten bijvoorbeeld combineert met een massage.

Fabel 6: floating therapie is hard werken

De meeste mensen weten dat therapie over het algemeen hard werken is. Het kan behoorlijk confronterend zijn en soms duurt het even voordat je de voordelen merkt. Dat geldt gelukkig niet voor floating therapie! Je lichaam en geest krijgen direct de rust die je verdient. Er is geen geluid, geen afleiding, geen knellend bekleding en je ledematen worden volledig ‘gedragen’ door het zoute water. Je bent voor een korte tijd volledig tijd- en gewichtloos en daar word je behoorlijk zen van. Daarnaast kan je brein in een andere status terechtkomen. Meer daarover lees je in deze blog!

Floaten is the modern fairy tale

Zo zie je maar dat floating door de jaren heen enorm veranderd is. Van een wetenschappelijk experiment naar een weldadige ervaring voor lichaam en geest. De fabeltjes kunnen dus de wereld uit! Zien we jou binnenkort terug bij een van onze twee vestigingen in Assen? Tip: boek ons kennismakingsarrangement om met korting te floaten.

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid