Winkelwagen
BLOG
De 6 fabels over floaten ontkracht
Wist je dat floaten al meer dan 50 jaar bestaat? Het begon ooit als een wetenschappelijk experiment, maar er is inmiddels veel veranderd. De krappe floattanks van vroeger zijn vervangen door moderne, ruime floatcabines. En de ongezellige termen ‘sensorische deprivatie’ en ‘isolatietherapie’ zijn vervangen door ‘floating therapie’. In de praktijk betekent dat vrij van externe prikkels ronddobberen in een ruim bassin dat gevuld is met warm, zout water. Een heerlijke ervaring voor mensen die even willen ontstressen en geestelijk ontspannen. Twijfel je nog vanwege het beeld dat je van floaten hebt? Lees dan deze 6 fabels over floaten en ontdekt floaten toch echt een goed idee is. Ook voor jou!
1. Moderne, ruime floatrooms
Moderne floatrooms hebben meer dan genoeg ruimte. Vroeger waren de floattanks klein en donker, wat sommige mensen een angstig en claustrofobisch gevoel gaf. Maar dat is verleden tijd, in elk geval bij LOFF, want bij ons kan zelfs de grootste claustrofoob zich nog ontspannen! Onze floatrooms zijn ruim en hoog, het licht kan aanblijven en je kunt met je pink de semi-doorzichtige deur openen, waarna je zo naar buiten stapt. Door het hoge plafond kun je zelfs in de floatroom gaan staan, al is het natuurlijk de bedoeling dat je even lekker gaat liggen.
Het water is minder dan een halve meter diep, dus ook voor mensen met watervrees is floaten goed te doen. Helemaal omdat je, door de grote hoeveelheid magnesiumzouten in het water, altijd aan de oppervlakte zal blijven drijven, zelfs als je in slaap valt. Dus verstand op nul en dobberen maar!
2. All By Myself
In je nakie naast een vriend, vriendin of onbekende dobberen? Welnee. Floaten is een privéaangelegenheid, echt een momentje voor jezelf. Je bent helemaal alleen in de floatroom en je kunt de cabine aan jouw individuele behoeften aanpassen. Muziekje erbij? Dat kan. Stiekem een beetje bang in het donker? Ook dat is geen probleem – je mag de lichten gewoon aanhouden als je dat wil. Floaten hoort eigenlijk in een donkere omgeving, maar als je de lichten aanzet zal het nog steeds een ontspannen ervaring zijn. Verder kun je ervoor kiezen om een floatkussen in je nek te leggen, of om zonder kussen te floaten. Vanuit de floatcabine stap je zo onder je eigen privé-douche. Daarna kun je je in alle privacy aankleden in de afsluitbare kleedruimte.
Zou je toch liever met z’n tweetjes willen floaten? Kom dan naar onze duo-floatroom bij LOFF Boutique Wellness. Daar kun je, als je wil met badkleding, samen ervaren hoe het is om te floaten.
3. Maximaal ontspannen
Therapie klinkt misschien als hard werken, maar bij floating therapie zit dat anders. Ga rustig liggen en laat het magnesium in het badwater het werk voor jou doen! Je zult enorm genieten van het gevoel dat je zachtjes opgaat in je omgeving. Omdat het water en de temperatuur in de floatcabine gelijk zijn aan de gemiddelde lichaamstemperatuur, voelt je lichaam niet waar het water begint en waar de lucht erboven ophoudt (of omgekeerd). Sterker nog, je voelt je één met het warme water.
Er is geen geluid, geen afleiding, geen knellend bekleding en je ledematen worden volledig ‘gedragen’ door het zoute water. Kortom: je bent voor korte tijd volledig tijd- en gewichtloos. Dit heeft een ontspannende werking op je lichaam én geest.
4. Hygiënisch en veilig
Toegegeven, je bent niet de eerste en ook niet de laatste persoon die de floatroom gaat gebruiken. Maar dat is niet erg, want dankzij ons hightech systeem met twee filters en een UV-desinfectie, wordt het water doorlopend gezuiverd. Tussen twee floatsessies door zal het water volledig gereinigd worden. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat er iets ‘engs’ van je voorganger in het water drijft, wat in sauna’s en openbare zwembaden soms wel het geval is. Bij LOFF is floaten volledig hygiënisch en veilig.
5. Een zee van tijd
Floaten helpt je om te onthaasten. In onze floatingrooms duren de sessies meestal drie kwartier. Dat klinkt korter dan dat het voelt. Omdat je geen prikkels hebt, geeft deze sessie je lichaam en geest voldoende tijd om tot rust te komen. Na het floaten kun je je in alle rust douchen en aankleden, waarna je nog even mag nagenieten met een kopje kruidenthee en een chocolaatje. Een floatsessie is daarmee een broodnodig én welverdiend onthaastmomentje voor jezelf.
6. Floaten is gezond
En last but not least: floaten is hartstikke gezond! Het is goed voor je innerlijke rust, je huid, je bloedsomloop, vele lichaamsprocessen en het helpt je lichaam om te ontgiften. Het mooie is dat je er totaal geen moeite voor hoeft te doen, behalve heerlijk achterover zakken en je ogen sluiten. Aan je lichamelijke welzijn werken is nog nooit zo makkelijk geweest! Meer informatie over de gezondheidsvoordelen van floaten lees je in onze blog 10 voordelen van floaten.
Conclusie
Zo zie je maar dat floating door de jaren heen enorm veranderd is. Van een wetenschappelijk experiment naar een weldadige ervaring voor lichaam en geest. De fabeltjes kunnen dus de wereld uit! Zien we jou binnenkort terug bij een van onze twee vestigingen in Assen? Tip: boek ons kennismakingsarrangement om met korting te floaten.