post

Alles over bindweefselmassage bij LOFF Wellness

Auteur

Ben je benieuwd naar de werking en voordelen van bindweefselmassage? De bindweefselmassage is al meer dan honderd jaar een populaire techniek om de weefsels van het lichaam (bijvoorbeeld in de buik en de benen) zich te laten ontspannen. In de wellnesswereld is het vooral een gezichtsbehandeling om huidveroudering mee te voorkomen. Lees alles over de geschiedenis en werking van een bindweefselmassage en ontdek het verschil voor jouw gezicht voor en na één van onze behandelingen. Wil je zelf leren hoe je een bindweefselmassage geeft? Binnenkort kun je aan de LOFF Academy een cursus volgen waarbij je een expert wordt in het geven van bindweefselmassages!

Waar komt de bindweefselmassage vandaan?

De bindweefselmassage is in de jaren 30 ontwikkeld door fysiotherapeuten in Duitsland. Zij gebruikten de massagetechniek om weefsels in balans te brengen, bijvoorbeeld bij spierpijn. Tegenwoordig is de bindweefselmassage niet meer alleen populair bij fysiotherapeuten. Het wordt ook toegepast door schoonheidsspecialisten voor bijvoorbeeld de benen, de buik, de rug, de armen en het gezicht. Of je een bindweefselmassage nou op je buik, benen of gezicht uitvoert, het effect is hetzelfde: je krijgt er een betere doorbloeding en een strakkere huid van.

Is een bindweefselmassage onzin? Wat zijn de voordelen?

Een bindweefselmassage voor je gezicht heeft allerlei verschillende voordelen en is dus zeker geen onzin. De belangrijkste is dat je gezicht minder snel oud wordt door een bindweefselmassage. De huidconditie wordt beter, de doorbloeding van de huid verbetert, werkstoffen worden beter opgenomen en je huid gaat meer collageen aanmaken. Ook bevordert de massage de celdeling, maakt het je huid steviger, worden je rimpels minder diep en verdwijnen fijne lijntjes. Dit komt allemaal doordat een bindweefselmassage de onderste laag van je huid stimuleert. Daardoor gaat bloed beter stromen en komen onderhuidse verklevingen (die voor rimpels zorgen) los. Ook worden door de bindweefselmassage de afvalstoffen sneller afgevoerd. Waar je gezicht er voor de bindweefselmassage vermoeid, dof of gerimpeld uitziet, heb je na de behandeling een stralende, jonge en gladde huid. Bovendien voel je je heerlijk ontspannen! De voordelen van bindweefselmassage voor je gezicht zijn dus zeker geen onzin.

Is een bindweefselmassage wat voor mij?

Jazeker! De bindweefselmassage is niet alleen goed voor een oudere huid, maar ook bij bijvoorbeeld een vettig gezicht. De talgproductie van je huid wordt namelijk gereguleerd door deze behandeling. Bovendien is een bindweefselmassage vooral goed om te voorkomen dat je (duidelijke) rimpels krijgt. Je gezicht heeft voor een lange tijd na de bindweefselmassage een verbeterde huidconditie. Wil je een goed resultaat zien, dan is het wel nodig om meerdere behandelingen te plannen. Welke behandelingen je bij ons kunt doen, lees je hieronder.

Welke behandelingen bij LOFF bevatten een bindweefselmassage?

Er zijn allerlei arrangementen bij LOFF die een bindweefselmassage bevatten. Ook kun je “losse” bindweefselmassages bij ons doen. Kom je voor de eerste keer, dan kun je een kennismakingsmassage kiezen. Daarnaast hebben we voor je gezicht een korte en een lange bindweefselmassage. Ook hebben we een bindweefselmassage voor je decolleté. Daarnaast hebben we verschillende arrangementen waar de bindweefselmassage ook deel

van uitmaakt. Denk bijvoorbeeld aan de Detox Glow Treatment. Die behandeling bestaat uit een bindweefselmassage en een enzympeeling. Daardoor wordt je gezicht ontgift, herstelt je huidbarrière zich en wordt je huid zacht en gehydrateerd. Ook worden onzuiverheden, poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar. En zoals de naam al zegt: je verlaat onze wellness met een stralende huid! Tenslotte kun je een Me Time-arrangement boeken, solo of duo. Je krijgt een bindweefselmassage, hoofdhuidmassage en aromatherapiemassage. Bovendien krijg je een heerlijke lunch en mag je gebruikmaken van het zwembad en de sauna. Meer massage-arrangementen bij LOFF vind je hier.

Kan ik zelf leren hoe ik bindweefselmassages geef bij LOFF?

Jazeker! Als de LOFF Academy binnenkort opengaat, kun je allerlei cursussen volgen. Eén daarvan is een cursus bindweefselmassage. Doe je een schoonheidsopleiding en wil je meer over guashatherapie leren? Ben je al expert, maar wil je je geheugen opfrissen? Of ben je een nieuwsgierige hobbyist? Je bent van harte welkom bij onze cursus op instapniveau!

door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid