post

Alles over guashatherapie bij LOFF

Auteur

Ze zijn al jarenlang niet weg te denken uit de wellnesswereld: guasha’s. Deze mooie, gevormde edelstenen gebruik je om je gezicht te masseren. Op internet vind je allerlei ervaringen van mensen die een strakker gezicht, glanzende huid of minder rimpels krijgen door guashatherapie. Misschien ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met guashatherapie of vraag je je af of het misschien gevaarlijk is. In dit blog lees je alles over wat een guasha voor jou kan betekenen. Woon jij in Drenthe, Groningen of Friesland en ben je geïnteresseerd in guashatherapie? Bij LOFF Wellness kun je kiezen uit drie verschillende arrangementen. Bovendien kun je binnenkort aan onze LOFF Academy leren hoe je een guashabehandeling geeft!

Waar komt de guasha vandaan?

De guasha komt uit de oude Chinese geneeskunde. Volgens de oude Chinese geneeskunde is de ziel van grote invloed op schoonheid. Door negatieve emoties raakt je energiestroom uit balans. Dat zou uiteindelijk zelfs voor ziektes kunnen zorgen. De guasha verbetert de energiestroom en vermindert negatieve gevoelens. Geloof je hier niet meteen in, weet dan dat de behandeling er in elk geval voor zorgt dat je je blij en ontspannen voelt. Dat kan zeker geen kwaad!

Hoe ziet een guashabehandeling eruit?

Bij LOFF geven we uitsluitend guashatherapie voor het gezicht. Tijdens een behandeling schraapt de therapeut met een guasha over je huid. Guasha’s zijn stenen in allerlei vormen, speciaal aangepast aan de verschillende delen van je gezicht. Meestal zijn ze gemaakt van edelstenen, zoals rozenkwarts of jade. Ze zijn daardoor glad en voelen lekker koel aan op je gezicht.

Volgens de oosterse geneeskunde hebben de energiemeridianen in je gezicht met de gezondheid van je organen en emoties te maken. In deze blog lees je alles over de guashatherapie bij LOFF. Woon je in Drenthe, Groningen of Friesland, dan moet je onze guashatherapie zeker een keer komen proberen!

Wat doet guashatherapie met je huid?

Guashatherapie is vooral goed om rimpels te voorkomen. De bewegingen die over de huid worden gemaakt, zorgen voor het afvoeren van vocht en gifstoffen. Bij LOFF gebruiken we bij de guashamassage een speciale detoxolie. Daarin zit saffloer, een bloem die de huid ontgift en de bloeddoorstroming verbetert. Daardoor werkt de behandeling nog beter.

Je bloed gaat beter stromen en zorgen voor extra hydratatie van de huid en helpen bij het afvoeren van vocht en gifstoffen. Bovendien wordt je doorbloeding beter en gaat je huid stralen! Als je snel acne krijgt, kan een guashabehandeling helpen om dat te voorkomen. Je kunt beter geen guasha op actieve acne gebruiken. Niet alleen je huid heeft baat bij een guashabehandeling. Er wordt ook gedacht dat het helpt bij negatieve emoties. Je komt tot rust, krijgt energie en zelfs je immuunsysteem krijgt een boost!

Is guashatherapie gevaarlijk?

Het woord guasha komt uit het Mandarijn en wordt wel vertaald als “zand schrapen”, “slechte energie schrapen” of zelfs “bloeduitstortinkjes schrapen”. Het komt erop neer dat slechte stoffen onder je huid worden afgevoerd door de schrapende beweging van de guashasteen. Dat klinkt misschien niet prettig, maar wees gerust: op je gezicht wordt de guasha erg zacht en voorzichtig gebruikt. Bij guashatherapie op je lichaam ontstaan soms wel wat roodheid of blauwe plekjes, maar ook dat is niet gevaarlijk.

Misschien ben je nog niet helemaal overtuigd. Het schrapen dat bij guashatherapie komt kijken, klinkt voor sommige mensen onprettig of misschien zelfs gevaarlijk. Gelukkig valt dat reuze mee. Zolang je het aan onze professionals overlaat, weet je zeker dat de guashatherapie niet gevaarlijk is. Volg je onze cursus aan de LOFF Academy, dan word je zelf ook een expert.

Welke guashabehandelingen kun je doen bij LOFF?

Nieuwsgierig? Kom zelf ervaren hoe het voelt om een guashabehandeling te krijgen. We bieden drie verschillende behandelingen: “The Whole Shabang”, de “Revitalizer” en een kuur waarbij je zes keer een “Revitalizer”-behandeling krijgt, steeds met twee weken ertussen. De behandelingen bestaan uit een huidreiniging, guashatherapie en (afhankelijk van het gekozen pakket) een Shiatsu-hoofdmassage of acupressuurmassage.

Wat voor ervaringen hebben klanten met guashatherapie?

Op onze website lees je allerlei recensies van klanten die goede ervaringen hebben met onze guashatherapie. De klanten voelden zich na de guashatherapie tevredener, gelukkiger en meer ontspannen dan ervoor. Veel mensen merken ook dat de guasha ervoor zorgt dat ze een strakkere gezichtsvorm krijgen, minder rimpels zien en een glanzende huid hebben. Alleen maar positieve ervaringen met onze guashatherapie, dus!

Ik wil zelf guashatherapie leren geven

Woon je in Drenthe, Groningen of Friesland en wil je graag alles leren over het geven van guashatherapie? Dan kun je bij ons terecht. LOFF ligt vlakbij de A28 en is daarom goed bereikbaar voor iedereen uit het noorden van ons land. We geven lessen op instapniveau aan scholieren, bedrijven en particulieren. Voeg de guasha toe aan jouw gereedschapskist!

Je kunt je hier alvast inschrijven voor onze LOFF Academy.
door Ingrid

Voor de massage had ik aangegeven last van m’n onder rug en nek te hebben. Na de massage mer ik duidelijk verschil! Zeer tevreden.

door Greetje

De rust in het pand was fijn en de massage werd in alle rust (zonder gesprekken) gegeven en was bovendien heel fijn.

door Leonie

Mooie wellness, vriendelijk personeel. Heerlijke zwangerschapsmassage! Volgende afspraak al gepland om te floaten, ben benieuwd!

door Sabina

Ik hen heerlijk genoten van het floaten en mijn dochter van haar complete lichaamsbehandeling. Super vriendelijk personeel . Niet druk bij de sauna's alleen jammer dat er kleine kids worden toegestaan. Komt hier toch een beetje voor de rust. Heerlijke cappuccino en verassend veel verschillende gebakjes erbij. Echt ik raad dit iedereen aan en wij komen in ieder geval zeker weer. Je wordt behandeld als een royalty.

door Astrid

Het is iedereen aanteraden. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangst. Rustige sfeer. Ontspannend en na de behandeling een glas water met koffie en gezellige medewerkers. Ik kom zeker nog een keer. M.v.g Astrid