BLOG

Zweven net als het kindje in je buik - alles over zwangerschap en floaten

Auteur
Gerlanda

Welke aanstaande moeder speelt niet af en toe met de gedachte hoe het zou zijn, om net als de baby in haar buik in een warme, beschutte omgeving zonder externe prikkels rond te drijven? Gewichtsloos zwevend in vloeistof die gelijk is aan je eigen lichaamstemperatuur, volledig veilig en afgeschermd. Steeds meer gynaecologen en verloskundigen adviseren zwangere vrouwen om te gaan floaten tijdens de zwangerschap, omdat zowel moeder als kind aantoonbaar hiervan profiteren.

Floaten verlicht rugpijn

Rugpijn is een van de vervelendste kwaaltjes, die veel aanstaande moeders vooral tegen het einde van hun zwangerschap ervaren. In de meeste gevallen wordt de rugpijn veroorzaakt door de overbelasting van de ruggengraat, die het dragen van een kind plus een paar liter vruchtwater nu eenmaal met zich meebrengt. Regelmatige floatsessies kunnen deze klachten enorm verlichten. Veel aanstaande moeders ervaren het als een enorme opluchting, als de druk op de rug en schouders tijdens een floatsessie even helemaal wegvalt.

Totale ontspanning voor moeder en kind
Naast het wegvallen van de zwaartekracht, is de totale ontspanning die floaten veroorzaakt een weldaad voor moeder en kind. De moeder komt volledig tot rust, en dat voelt het kind in haar buik ook. Wetenschappelijke gegevens hebben aangetoond, dat de hersengolven die volwassen ontwikkelen wanneer ze floaten, enorm lijken op de hersengolven die baby’s gedurende hun tijd in de moederbuik ontwikkelen. Neuropsychologen veronderstellen zelfs, dat het onderbewustzijn van volwassenen tijdens het floaten ze in feite herinnert aan deze fase, terwijl deze informatie op het bewuste niveau allang is vergeten. Daarnaast voelt de baby de aangenaam zachte, deinende bewegingen die het lichaam van de moeder in het floatbassin maakt.

Extra magnesiumbehoefte tijdens de zwangerschap
Zwangere vrouwen hebben een verhoogde behoefte aan magnesium. Een ander vervelend zwangerschapskwaaltje, nachtkramp in de kuiten, is hier een symptoom van. Bij regelmatige floatsessies wordt er een hoge concentratie aan magnesiumzout via de huid geabsorbeerd, waardoor het innemen van magnesium in supplementvorm overbodig wordt. Bovendien zorgt floaten voor een gelijkmatige bloedcirculatie en vermindert het vochtophopingen in de armen en benen, omdat de lymfedoorstroming aanzienlijk wordt verhoogd.

Helemaal een zijn met je baby
Floaten veroorzaakt een toenemend bewustzijn van alle zintuigen. Onderzoek heeft aangetoond, dat alle zintuigelijke waarnemingen tijdens een floatsessie met ongeveer 30% omhooggaan.
Tijdens een floatsessie heeft de moeder daarom niet alleen een verhoogd bewustzijn van haar eigen lichaam, maar ook de nabijheid van haar kindje wordt bijzonder intens ervaren. Een unieke beleving voor moeder en kind. Eigenlijk zou iedere vrouw zichzelf tijdens haar zwangerschap een paar keer moeten ‘trakteren’ op een floatsessie.

Op zoek naar een origineel zwangerschapscadeau? Met een floatsessie maak je moeder en kind blij! Ga naar onze tarieven pagina voor een leuke kennismakingsaanbieding.